Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) dönem başkanlığını Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin yürüttüğü; Anadolu Üniversiteler Birliğine üye oldu.

Temel amacı;  ‘komşu üniversiteler olarak bir platform oluşturarak birlikte büyümek ve gelişmek. Bilgi deneyim paylaşımı, birlikte hareket edip, birlikte alt yapılar kurmak ve bu alt yapılar sayesinde birlikte projeler üretebilmek’ olarak belirlenen Anadolu Üniversiteler Birliğinde; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin yanı sıra Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi yer alıyor.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak bölge ve ülke gelişimi için çevre üniversiteler ile güç birliği yapmanın önemine değinen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Anadolu Üniversiteler Birliği’ne üyeliğimiz ile birlikte diğer üye üniversitelerle çok yakın işbirliği içinde önemli projeleri hayata geçirme imkânları bulacağız.   

Günümüzde üniversitelerin geleneksel görevleri olan ‘araştırma ve eğitimin’ yanında ekonomik gelişmeyi de 3. görev olarak belirlemeleri oldukça önemlidir. Bu gelişmeyi bulundukları bölgenin özelliklerine göre hazırlayacakları özgün modellerle gerçekleştirebilirler. Coğrafi yakınlığın getirdiği avantajlarla; bölgesel yenilik (inovasyon) sistemi oluşturulması, bilginin etkin bir şekilde üretilerek gerek özel sektör gerekse kamu kuruluşları arasında hızlı şekilde paylaşılması mümkün olabilmektedir.” ifadesine yer verdi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin gelişmiş akademik ve fiziki alt yapısı, nitelikli akademik kadrosu,  geniş ölçekli bölüm ve programları,  kendi alanında Türkiye’nin önde gelen Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek yüksekokulları, araştırma merkezleri ve teknoparkı ile Türkiye’nin seçkin eğitim kurumlarından biri olduğunu ve Birliğe önemli katkılar sunacağını belirten Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak Anadolu Üniversiteler Birliği üyeliğimizin; ‘araştırma,  eğitim ve ekonomik gelişme’ bağlamında bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.