Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Atçılık Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezinde (AT-BİN) Görev Alan Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim Üyeleri Erasmus+ projesi kapsamında Prag’daydı.

NEVÜ Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü ve NEVÜ AT-BİN’de görev alan Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Selçuk Akpınar, Doç. Dr. B. Okan Miçooğulları, Dr. Öğr. Üyesi Uğur Ödek ve Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Özcan “TRAINING SPECIALISTS for the PREPARATION of THERAPY HORSES for EQUINE FACILITATED THERAPIES and ACTIVITIES” (At Destekli Terapi ve Aktivitelerde Atların Hazırlanmasında Eğitmenlerin Eğitimi) isimli ve 2020-1-CZ01-KA204-078277 kodlu Erasmus+ projesi kapsamında, 05-12.09.2021 tarihlerinde Çekya’nın başkenti Prag şehrinde NEVÜ’yü temsil etti.

Projeye Türkiye ve Çekya’nın yanı sıra, Finlandiya, Litvanya, İspanya ve Portekiz ülkelerinde engelliler için at destekli programları yürüten kuruluşların temsilcileri katıldı. Proje kapsamında, at destekli programlar için belirlenecek olan at ırkları ve özellikleri, terapi atlarının seçimi, eğitimi ve test edilmesi ile ilgili çalışmalar yapıldı. NEVÜ proje ekibi tarafından Türk At Irkları ve özelliklerini, NEVÜ AT-BİN bünyesinde hizmet veren yerli atların at destekli aktivitelerdeki kullanım amaçlarını içeren bir sunum yapıldı. Ayrıca projenin bir sonraki hareketliliğinin 13-16 Haziran 2022 tarih aralığında NEVÜ Atçılık Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne ait tesislerde yapılmasına karar verildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ni temsil eden Öğretim Üyeleri proje kapsamında Czech Equine Facilitated Therapy Association (CEFTA) tarafından düzenlenen ve Çek Yaşam Bilimleri Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı, 35 ülkeden 238 araştırmacının yüz yüze, 124 araştırmacının ise çevrim içi bağlantı yoluyla dâhil olduğu “EUROPEAN CONFERENCE ON EQUINE FACILITATED THERAPY” isimli konferansa katıldı.

Konferansa davetli konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Selçuk Akpınar ve Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Özcan sırasıyla “The effects of Equine Facilitated Activities on Motor Abilities” (At Destekli Aktivitelerin Motor Becerilere Etkileri) ve “The Effect of Riding Exercise on some Selected Parameters in Children with Cerebral Palsy “(Binicilik Egzersizinin Beyin Felçli Çocukların Seçilmiş Bazı Parametrelerine Etkileri) isimli sunumlarını gerçekleştirirken, Dr. Öğr. Üyesi Uğur Ödek ise Proje Ekibinde yer alan tüm öğretim üyelerinin isimlerinin yazar olarak yer aldığı “Effects of Stretching and Mobility Exercises on Horse Gait Kinematics” (Esneme ve Hareketlilik Egzersizlerinin At Yürüyüş Kinematiği Üzerine Etkileri) isimli poster çalışmasını paylaştı. Konferans sırasında tüm katılımcıların canlı olarak izleme fırsatı bulduğu NEVÜ Tanıtım Filmi büyük beğeni gördü.