Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu (MYO) Mimari Restorasyon Programı Dr. Öğr. Üyesi Adem Varol danışmanlığında yürütülen Rölöve dersi kapsamında 3 boyutlu belgeleme teknikleri hakkında bilgi paylaşımı söyleşisi düzenlendi.

Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Mimari Restorasyon Programı bölüm başkanı Öğr. Gör. Dr. Barış Emre Sönmez, Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Adem Varol, Altınoran Teknik Atölye firma sahibi Rest. Nail Uslu, Altınoran Teknik Atölye firmasından Yük. Mimar Sümeyye Ertürk ve saha ekibinden Rest. Burak Güçlü ve öğrenciler katıldı.

Avanos Güzel Sanatlar MYO’da gerçekleşen söyleyişinin öğleden önce yapılan bölümünde öğrencilere 3 boyutlu belgeleme teknikleri ve bu teknikler için kullanılan cihazlar hakkında detaylı bilgilere yer verildi. Altınoran Teknik Atölye firma sahibi Rest. Nail Uslu yaşam ve meslek deneyimini öğrencilerle paylaştı. Söyleşi boyunca, 3 boyutlu belgeleme tekniklerinin hangi sektörlerde yaygın bir şekilde kullanıldığı hakkında bilgi paylaşımında bulunan Nail Uslu, firma bünyesinde uyguladıkları projeleri gösteren fotoğraf, çizim ve kısa vidoları da öğrencilerle paylaşarak söyleyişinin ilk aşamasını tamamladı.

Söyleşinin öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci aşamasında, Altınoran Teknik Atölye firmasının sahada yaygın bir şekilde kullandığı cihazlar tanıtıldı. Bu cihazların nerede ve nasıl kullanıldığını yerinde gösteren firma yetkilileri tarafından söyleyişinin gerçekleştirildiği alan 3 boyutlu lazer tarama cihazı ile taranarak, öğrencilere lazer tarama konusundaki teknik bilgiler de aktarıldı.