Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde “Saraydan Günümüze Mutfak Kültürü” konulu söyleşi düzenlendi. 

Gastronomi ve mutfak kültürü üzerine uluslararası arenada önemli başarılara imza atmış mutfak şefleri Zeynel Haldun Tüzel ve Özlem Mekik üniversitemiz Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu’nun (ÜSET MYO) davetlisi olarak Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen  "Saraydan Günümüze Mutfak Kültürü" adlı etkinlik kapsamında gastronomi ve aşçılık bölümü öğrencileriyle bir araya geldi. 

Etkinlik kapsamında Türk Mutfağının duayen şeflerinden Zeynel Haldun Tüzel, Osmanlı Saray Mutfağının az bilinen yönleri ve mutfakta yaratıcı bir şef olmanın püf noktaları üzerine öğrencilerimize faydalı bilgiler sundu.

Ekranların sevilen yüzü ve Türk Mutfağının başarılı şeflerinden Özlem Mekik ise, Türk Mutfak kültürü ve mutfakta iyi bir şef olmanın kariyer yolları üzerine öğrencilerimizle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

ÜSET MYO Öğr. Gör. Osman Özer ise gerçekleştirdiği sunumda, Türkiye’de mutfak uygulamaları üzerine pratik bilgileri öğrencilerimizle paylaştı. 

Etkinlik sonrasında Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üy. Aziz Gökhan Özkoç tarafından katılımcılara günün anısına teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.