NEVÜ Senatosundan 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Eğitim Planlamasına İlişkin Açıklama

18.02.2021 tarihinde toplanan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Senatosu, 01 Mart 2021 tarihinde başlayacak olan bahar dönemi eğitim faaliyetlerine Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tavsiye kararlarını da göz önünde bulundurularak bazı Fakülte ve Meslek Yüksekokullarında hibrit eğitime geçme kararı aldı.

Konuyla ilgili Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden yapılan açıklamada şunlara yer verildi;

Üniversitemiz Bahar dönemi eğitim öğretim faaliyetleri 01 Mart 2021 tarihinde başlayacak olup,  18.02.2021 tarihinde toplanan Üniversitemiz senatosu yeni dönemle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tavsiye kararlarını da göz önünde bulundurarak aşağıdaki kararları almıştır.  

1-      Aşağıda tabloda (hibrit) olarak açıklama bulunan birimler, teorik derslerini uzaktan, uygulamalı derslerini sonradan ilan edilecek program dâhilinde, Covid 19 Salgın tedbirlerini alarak yüzyüze olarak gerçekleştireceklerdir. Bu birimlerdeki yüzyüze olarak gerçekleştirilecek uygulamalı derslerle ilgili eğitimin detayları ilgili akademik birimler tarafından 24 Şubat 2021 tarihi mesai bitimine kadar kendi web sayfalarında ilan edeceklerdir.

2-      Bu tablo dışındaki diğer birim ve bölümler (önlisans, lisans ve lisansüstü) eğitimlerine uzaktan eğitim yoluyla, Güz döneminde gerçekleştirilen şekilde devam edeceklerdir.

3-      Uygulamalı derslere herhangi bir sebeple yüz yüze devam etmek istemeyen öğrenciler kayıt dondurma hakkından faydalanabileceklerdir.

4-      Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ilerleyen süreçte, gelişen şartlara göre yeni kararlar alınması durumunda Senatomuz bu kararları göz önünde bulundurarak yeni kararlar alıp önceden öğrencilere duyuracaktır.

Bir an önce şartların normale dönmesi ve hepinizle sınıflarımızda yeniden yüz yüze buluşabilmek temennisiyle sizlere ve ailelerinize sağlıklı ve mutlu günler dileriz.