Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi tarafından, 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim-öğretim yıllarında mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonunda gerçekleştirilen törene; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Erdoğan, akademik ve idari personel, 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler ile aileleri katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, Eğitim Fakültesi’nden 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Fakülte birincisi olarak mezun olan Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencisi Ebru Özyürek’in mezun olan öğrenciler adına duygu ve düşüncelerini paylaşmasıyla başladı.

Törenin açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Erdoğan, “Bugün, bir yandan beraber geçirdiğimiz yılların ardından kendilerini birer eğitim gönüllüsü olarak uğurlayacağımız öğrencilerimizden ayrılmanın hüznünü; diğer yandan onları kutlu bir yolculuğa çıkaracak olmanın sevincini yaşamaktayız. Şu anda burada bulunan herkesin farklı duygularla dolu olduğunu hissediyoruz. Bugün itibariyle meslektaş olacağımız öğrencilerimizin umudu, onları bugüne getirmek için acı tatlı birçok mücadeleyi göğüsleyen ailelerin mutluluğu, ilim ve gönül kazandırmayı ilke edinmiş hocalarımızın gururu içinde bulunduğumuz anı sonsuzlaştırıyoruz.

Kıymetle aileler, doğduğu andan itibaren hepimizin neşe kaynağı olan evlatlarımızın bugün karşımızda kendi ayakları üzerinde duran, saygın, özverili, ilim ve irfan sahibi bireyler olarak durması sizlerin eseridir. Onları sadece kendi mutlulukları için değil, toplumdaki her ferdin refahı için iyi ve doğru olanın peşine düşmeye siz sevk ettiniz. Onların her başarısı sizin imzanızı taşımaktadır. Onlara, kendilerine ve başkalarına saygı duymayı, onurlu bir yaşam sürmeyi ve gayretli olmayı öğrettiniz. Bu değerleri bilgi ve emekle pekiştirebilsinler diye onları bu çatı altında eğitim almaya siz yönlendirdiniz. Bize emanet ettiğiniz birbirinden değerli gençler, elde ettikleri donanımı insanlığın faydasına sunmak üzere bu güzel ülkenin coğrafyasının dört bir tarafına dağılacak, sizin ve bizim geleceğe bıraktığımız en önemli armağan olacaktır.

Elde ettiğiniz bilgiyi mesleğinizin nüfuz ettiği tüm alanlara aktarırken sahip olduğunuz erdemlerle çevrenizi aydınlattığınızı görür gibiyiz. Yıllarca hazırlandığınız görevin, kendinize ve başkalarına duyduğunuz saygıyla bileşerek çoğalan ve derinleşen bir şefkate dönüştüğünü fark edeceksiniz. İnsana yönelmek, insanı eğitmek, onun olumlu ya da olumsuz tüm özellikleri üzerinde hem şefkatle hem de özenle eğilmek kendi varlığını başkalarının varlığına katmak gibi önemli bir vazifeyi üstlendiniz. Şimdi biz sahip olduğumuz tüm değerleri ellerinize gönül rahatlığıyla bırakıyoruz.

Size geçmişin hatırasını, bugünün mirasını ve geleceğin imarını emanet ettiğimiz bugünün hepimiz için unutulmayacak bir övünç kaynağı olduğunu bilmenizi isteriz. Temenni ederiz ki beraber geçirdiğimiz yıllar,  bundan sonra yürüyeceğimiz yoldaki tüm engellere karşı koyma gücünü aldığınız güzel anılara dönüşsün. Yaşamınızın bundan sonraki kısmında doğruluk ve umudun rehberiniz olması dileğiyle. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Allah’a emanet olun” dedi.

Mezun olan öğrencilerin ve ailelerinin heyecan ve mutluluklarını paylaşan NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ise, öğrencilere bundan sonraki hayatlarında nice başarılar temennisinde bulundu.

NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu’nun konuşmalarının ardından 2020-2021 eğitim – öğretim yılı Fakülte birincisi Ebru Özyürek’e mezuniyet belgesini ve hediyesini vermesi ve Özyürek’in mezuniyet kütüğüne plaka çakması, dereceye giren ve mezun olan diğer öğrencilere belgelerinin verilmesi ve hep birlikte ‘Öğretmen Andı’nın okunmasıyla devam eden tören, öğrencilerin mezuniyet heyecanlarını ve coşkularını hep birlikte keplerini havada sallayarak kutlamaları ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.