Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Afrika’dan Latin Amerika’ya profesyonel araştırmacılara bilgi ve destek sunan, dünya çağındaki mesleki ve akademik kariyer olanaklarının kapılarını açan “EURAXESS” ağına üye oldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak, araştırmacıları atarken veya işe alırken işverenler ve / veya fon sağlayıcılar tarafından takip edilmesi gereken bir dizi genel ilke ve şartlardan oluşan Avrupa Araştırmacılar Şartı ve Araştırmacıların İşe Alımına İlişkin Tüzüğün 40 ilkesini onaylayarak, Human Resources Strategy for Researchers (HRS4R) sürecini uygulama taahhüdümüzüde Avrupa Komisyonu'na bildirdik. Komisyonun olumlu değerlendirmesi sonucunda da üniversitemiz bugüne kadar ülkemizde bu şartı kabul eden Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, ve Yaşar Üniversitesi ile birlikte 7. üniversite oldu.  

 EURAXESS Araştırmacı Ağı, Avrupa Birliği üye ülkeleri ve Türkiye gibi Asosiye ülkeler başta olmak üzere tüm dünya ülkelerindeki araştırmacılara; araştırma pozisyonları, iş/burs imkanları, çalışma-oturma izinleri, vize işlemleri ve diğer dolaşıma özgü hususlarda bilgi ve destek sağlamak; böylelikle de araştırmacıların ülkeler arası dolaşımı sırasında karşılaşılan zorlukları bertaraf etmek amacı ile oluşturulmuş bir ağ olup Türkiye’de TÜBİTAK koordinasyonunda hizmet vermekte.

NEVÜ olarak bundan sonra 'Şart ve Kurallar' ilkelerini uygulayarak, İK uygulamalarını sürekli iyileştirmeyi taahhüt eden bir dizi uluslararası kurum da dahil olmak üzere, Avrupa üniversiteleri, kurumları ve fon sağlayıcılarından oluşan bir topluluğa katılacağız. Bu ilkelerin uygulanması, araştırma ve yenilikte motive olmuş yüksek vasıflı insan kaynakları mevcudiyetini sağlayacak” dedi.  

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin taahhüdünü okumak için tıklayınız: https://euraxess.ec.europa.eu/jobs/charter/declaration-endorsement#show_Turkey