Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yakınçağı Tarihi Anabilim Dalı’na profesör ataması yapıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nün üst yönetim organı olan ve NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yakınçağı Tarihi Anabilim Dalı Profesör kadrosuna başvuran Doç. Dr. Ahmet Oğuz’un, Profesör olarak ataması yapıldı.

NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yakınçağı Tarihi Anabilim Dalı’na Profesör olarak ataması yapılan Prof. Dr. Ahmet Oğuz’a yeni unvanlarının hayırlı olmasını dileyen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, kendilerine başarılı çalışmalarının bundan sonra da artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Prof. Dr. Ahmet Oğuz Hakkında

Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden 1990 yılında mezun olan Prof. Dr. Ahmet Oğuz, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans ve Hacettepe Üniversitesi’nde doktora yaptı. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan Oğuz, 2003-2007 yılları arasında Öğr. Gör. Dr. olarak Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi İlköğretim Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü’nde görev yaptı. Aynı bölümde 2007 Yardımcı Doçent olan Oğuz, 2009 yılında Nevşehir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalında Yardımcı Doçent, 2014 yılında Doçent oldu.

Prof. Dr. Ahmet Oğuz’un Osmanlı Meşrutiyeti, Balkan tarihi ve sözlü tarih konularında iki kitabı, çok sayıda makalesi ve bildirileri bulunmaktadır.