Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesi öğrencileri “Anadolu’nun Mirası Soframda” isimli yemek yarışmasında ikincilik elde etti.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Turizm Fakültesi tarafından üniversiteler arası “Anadolu’nun Mirası Soframda” isimli yemek yarışması düzenlendi. Jüriliğini Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Tuğkan Şeker, Öğr. Gör. Şef Asuman Kerkez, Şef Claudio Chinali, Yazar Ebru Erke, Şef Yunus Emre Akkor ve Şef Umut Reçber yaptığı yarışmaya, 25 üniversiteden 80 takım katıldı.  

Üniversitelerin kendi yöresel yemeklerinden örnekler sunduğu yarışmaya NEVÜ’YÜ temsilen katılan üniversitenin Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri Nazlı Meryem Nuh ve Nusret Yılmazer, ana yemek kategorisinde ‘Modern Keşir Dolması’ sunumu ile ikinci oldu.  Öğrencilerden Öznur Demirtan, Şükrü Enes Soytürk, Dilber Tüten ve Kübra Özkara ise Nevşehir’e özgü kuru kaymak ve modern tatlı sunumu ile NEVÜ’yü temsil etti.

Öğrencileri makamında ağırlayan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın elde ettikleri bu önemli başarıdan dolayı öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devam etmesi temennisinde bulundu. Aydın, bu tarz yarışmalara katılmanın öğrencilerin özgüven ve deneyim kazanmaları ve teknik becerilerini geliştirmeleri açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Öğrencilere yarışmada eşlik eden Turizm Fakültesi öğretim elamanlarından Öğr. Gör. Kader Parlak’a da ayrıca teşekkürlerini ileten Aydın, öğrencilere teşekkür belgelerini takdim etti.