Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından 2022 Bağımlılıkla Mücadele Seferberlik Yılı kapsamında sosyal medyanın bilinçli kullanımına yönelik ‘Ne Kadar Sanal Ne Kadar Gerçek’ sloganıyla “Gençlik ve Sosyal Medya” konulu söyleşi düzenlendi.

Söyleşiye; Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Erdem Selman Develi, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Mehmet Uçar, Öğr. Gör. Sıddık Ünal, Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Çevik, Yeşilay Nevşehir Şube Başkanı Mehmet Yalçın, Yeşilay Nevşehir Şube Başkanlığı formatörü Şahin Gürlek, Gülşehir İlçe Kütüphane Müdürü İlyas Atmaca, Gülşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Nimet Gök, Gülşehir Şehit Hamide Sibel Çetinkaya Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Nurullah Çetinbaş, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Söyleşide Yeşilay Nevşehir Şube Başkanı Mehmet Yalçın, Yeşilay tarafından gerçekleştirilen bağımlılıkla mücadele ile ilgili çalışmalarını içeren “Yeşilay Faaliyetleri” isimli sunum gerçekleştirdi. Ardından “Teknoloji Bağımlılığı” konulu bir sunum yapan Yeşilay Nevşehir Şube Başkanlığı Formatörü Şahin Gürlek, gelişen ve değişen dünyada gündelik yaşamı olumsuz etkileyen yeni bir bağımlılık türü olan Teknoloji Bağımlılığı hakkında bilgi verdi.

Nurullah Çetinbaş ise “Güvenli İnternet Kullanımı ve Siber Zorbalık” isimli sunumu ile insanları sanal ortama iten ve sosyal medyayı çekici kılan unsurlara değindi. Son olarak Öğr. Gör. Betül Şimşek “Sosyal Medya Paylaşım Motivasyonları” isimli sunumunda sanal sahtelik kavramına dikkat çekti. Gençlerin teknolojiyi bilinçli ve etkin kullanmaya teşvik edilmesi ve zararlı teknolojinin önlenmesi konusuna vurgu yapılan söyleşi, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.