Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) bünyesinde görev yapan güvenlik personeline yönelik Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından “Narkorehber Eğitimi” verildi.

Covid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında teknik alt yapısı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVÜ NUZEM) tarafından sağlanan ve çevrimiçi olarak düzenlenen “Narkorehber Eğitimi”ne, üniversite görev yapan tüm güvenlik personeli katıldı.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevli personelleri tarafından verilen eğitimde güvenlik personelleri; uyuşturucu ile topyekûn mücadelede ailenin ve toplumun önemi, ebeveynlerin dikkat etmesi gereken hususlar, uyuşturucu maddeler ile bu maddeleri kullanan şahıslarda meydana gelen ruhsal ve bedensel değişiklikler hakkında bilgilendirildi. 

Düzenlenen eğitimde ayrıca güvenlik görevlilerinin kolluk birimlerine nasıl daha etkin destek sağlayabilecekleri konusunda bilgiler aktarıldı.