Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) ev sahipliğinde düzenlenecek olan “II. Uluslararası Kapadokya Sosyal Bilimler Öğrenci Kongresi (KAPSOSBİL 2020)” 16 Aralık 2020 tarihinde başlıyor. 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ortaklığında ve her yıl bir üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Kapadokya Sosyal Bilimler Öğrenci Kongresin’in ikincisi 16 - 18 Aralık 2020 tarihleri arasında, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Birinci günü 16 Aralık 2020 saat: 10:00’da NEVÜ Kongre ve Kültür Merkezi Karavezir Salonunda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’ın Microsoft Teams üzerinden yapacakları açılış konuşmalarıyla başlayacak olan II. Uluslararası Kapadokya Sosyal Bilimler Öğrenci Kongresi (KAPSOSBİL 2020), çevrimiçi bildiri sunumlarıyla devam edecek.

Kongreye Davetli Konuşmacı Olarak Katılacaklar

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) ev sahipliğinde düzenlenecek olan “II. Uluslararası Kapadokya Sosyal Bilimler Öğrenci Kongresi (KAPSOSBİL 2020)” kapsamında iki davetli konuşmacı çevrimiçi olarak kongreye katılacak.

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Bezci, 16 Aralık 2020 Çarşamba günü saat 10:30’da çevrimiçi olarak “Küresel Siyasette Yapısal Değişimler ve Sosyal Bilimler” üzerine konuşacak.

Türkiye Bilişim Vakfı İcra Kurulu Üyesi Dr. R. Erdem Erkul, 16 Aralık 2020 Çarşamba günü saat: 20.00'de çevrimiçi olarak “Dijital Ekonomi ve Kalkınma” üzerine konuşacak.

Kongrenin Oturumlarında Öne Çıkan Bildiri Başlıkları

Sosyal bilimler alanında çalışmalar yapan öğrencileri bir araya getirmek, tecrübe paylaşımına aracılık etmek, çalışma alanları ile ilgili konuları, alanında uzman öğretim üyelerinin moderatörlüğünde farklı üniversitelerden katılacak öğrencilerin önünde sunum yapmalarını sağlamak ve dolayısıyla öğrencileri akademik hayata hazırlamak amacıyla düzenlenen kongre oturumlarında; ‘Mutfak Kültürü’, ‘Covid ve Ekonomi’, ‘Dünya Edebiyatı’, ‘Eğitim Bilimleri’, ‘Enerji ve Çevre Ekonomisi’, ‘Eski Çağ Tarihi’, ‘Eski Türk Edebiyatı’, ‘Felsefe’, ‘Finans Üzerine Çalışmak’, ‘Finansal Gelişme ve Uluslararası Finans’, ‘Güncel İktisadi Gelişmeler’, ‘Hukuk’, ‘İlahiyat’, ‘İlahiyat II’, ‘İşletmelerde Sayısal Karar Verme’, ‘Kamu Yönetimi ve İktisadi Gelişmeler’, ’Kamu Yönetiminde Kurumsallaşma Hareketleri’, ‘Kamu Yönetiminde Yerel Yönetimler’, ‘Kültür Çalışmaları’, ‘Muhasebe Çalışmaları’, ‘Osmanlı Çağdaşlaşması’, ‘Öğretim Teknolojileri’, ‘Örgütsel Davranış ve İnovasyon’, ‘Pandemi Döneminde Toplum Siyaset’, ‘Pazarlama Üzerine Çalışmalar’, ‘Pazarlamada Dijitalleşme’, ‘Siyasi Tarih’, ‘Sosyal Antropoloji’, ‘Sosyal Bilgiler Eğitimi I’, ‘Sosyal Bilgiler Eğitimi II’, ‘Sosyoloji’, ‘Temel Eğitim’, ‘Toplum ve Kadın’, ‘Toplumsal Cinsiyet ve Kimlik’, ‘Türk – Osmanlı Medeniyeti’, ‘Türk Dili I’, ‘Türk Dili II’, ‘Türk Maddi Kültürü’, ‘Türk Sözlü Kültürü’, ‘Türkçe Eğitimi’, ‘Türkçe’nin Yabancı Dil Olarak Öğretilmesi I’; ‘Türkçe’nin Yabancı Dil olarak Öğretilmesi II’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Tarihi’, ‘Türkiye’de Turizm Potansiyeli ve Ekonomisi’, Uluslararası Gündem ve Politika’, ‘Uluslararası Güvenlik ve Terör’, ‘Uygulamalı Finans’, ‘Yeni Türk Edebiyatı’ ve ‘Yönetim Üzerine Çalışmalar’ üzerine bildiri sunumlarında bulunulacak.

Kongreye katılım sağlamak için ve kongre hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için aşağıdaki linklere erişim sağlayabilirsiniz.

https://kapsosbil2020.nevsehir.edu.tr/tr

https://www.nevsehir.edu.tr/tr/25598