Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi düzenlediği mezuniyet töreniyle, 20. dönem mezunlarını verdi.

NEVÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından 2021-2022 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler için, NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi.  Törene; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Suzan Çoban, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Korhan Karacaoğlu ve Doç. Dr. Mustafa Arslan, akademik ve idari personeli, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, NEVÜ Güzel Sanatları Fakültesi öğretim elemanlarından Doç. Dr. Emre Üstün ve Arş. Gör. Furkan Başalan’ın müzik dinletisi ile başladı.

Fakülte Birincisi Erdem: Ülkemize ve İnsanlığa Hizmet Etmek İçin Artık Hazırız

2021-2022 eğitim-öğretim yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencisi Şeyda Erdem’in tüm arkadaşları adına heyecan ve mutluluğunu katılımcılarla paylaştı.

Erdem, “Konuşmama başlamadan önce kendim ve tüm arkadaşlarım adına bu güzel gönümüzde, bu güzel duygularımızı bizlerle paylaştığınız için ve her daim olduğu gibi bugünde yanımızda olduğunuz için tüm hocalarımıza ve misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Yaşamış olduğum şuan ki heyecanım, bundan 5 yıl önce kampüse adım attığım ilk günkü heyecanım gibi. Her insanın hayatının belirli zamanlarında, bir dönüm noktası vardır. Benim dönüm noktam, bu heyecanla başladı. 2017 yılında başlamış olan bu heyecanla kendimi geliştirmemi ve bulmamı sağlayan almış olduğum dersler, başkanlığını yönetmiş olduğum Lojistik ve Gelişim Kulübü, farklı platformlarda yapmış olduğum liderliklerin büyük bir payı oldu. Üniversitenin almış olduğum derslerden ibaret olmadığını aynı zamanda bir kültür olduğunu topluluklarda almış olduğum sorumluluklarla öğrendim.

Bir film şeridi gibi gözümün önünden geçen 5 yıla baktığımda, öğrenme isteğim ve merakımla edindiğim bilgi, deneyim ve yetkinliklerimle geleceğe ışık tutacağımdan emin olabilirsiniz. Mezuniyet cübbemin bana yüklediği ahlakı ve ilmi bundan sonraki hayatıma yansıtmayı sabırsızlıkla çekiyorum. Bizler dijital çağın lojistik uzmanları olarak, değişen dünyada rolümüzün önemini bilerek ülkemize ve insanlığa hizmet etmek için artık hazırız” diye konuştu. 

Dekan V. Prof. Dr. Suzan Çoban: 20. Dönem Mezuniyet Törenini Gerçekleştirmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz

Mezun olan tüm öğrencilerin ve mezuniyet törenine katılan ailelerinin heyecan ve mutluluklarını paylaşan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Suzan Çoban, fakülte olarak ayrıca 20. Dönem mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Suzan Çoban, “Bugün burada, fakültemizin 20. Dönem mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle bu anlamlı günde törenimize katıldığınız ve sevincimize ortak olduğunuz için dekanlığımız adına herkese teşekkür ediyorum. Törenimize hoş geldiniz.

Pandemi nedeniyle üniversite eğitiminizin 1,5 yılını okulunuz, arkadaşlarınız ve hocalarınızdan ayrı geçirdiniz. Eğitim her ne kadar uzaktan yapılmış olsa da gerek idari gerekse akademik personel olarak süreci yakından takip ederek öğrencilerimizin iyi yetişebilmeleri ve mağduriyet yaşamamaları için her türlü destekleyici çaba içerisinde olduk. Bu süreç sonunda eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Her son yeni bir başlangıçtır felsefesi ile bundan sonraki yaşamınızda da aynı başarıyı göstermenizi dileriz. Fakülte öğretim üyeleri olarak kapımız sizlere her zaman açık olacaktır.

Sözlerime son verirken mezunlarımızı tekrar tebrik eder, sizlerin bugünlere gelmenize katkı sağlayan ailenizi, ülkenizi, üniversitemizi unutmamanızı diliyorum. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diye konuştu.

Fakültelerini Dereceyle Bitiren Öğrencilere Başarı Belgeleri Verildi

Yapılan konuşmaların ardından 2021-2022 eğitim-öğretim yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni birincilikle tamamlayan Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencisi Şeyda Erdem, Fakülte ikincisi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Melisa Kanadlı ve Fakülte üçüncüsü İktisat Bölümü öğrencisi Muhammed Ali Paylan’a başarı belgelerini NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya verdi.

Öğrencileri elde ettikleri başarılarından dolayı tebrik eden NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, kendilerine bundan sonraki yaşamlarının her alanında başarılarının devamını diledi.

Mezuniyet Yaş Kütüğünde Yerini Aldı

2021-2022 eğitim-öğretim yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni birincilikle tamamlayan Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencisi Şeyda Erdem, mezun olan tüm arkadaşları adına mezuniyet yaş kütüğüne çaktığı plaka ile mezun olmanın haklı heyecan, gurur ve mutluluğunu yaşadı.

Finans ve Bankacılık Bölümü, İktisat Bölümü, İşletme Bölümü, Kamu Yönetimi Bölümü,  Uluslararası İlişkiler Bölümü ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nden dereceyle mezun olan öğrencilere başarı belgelerinin ve diğer tüm mezun öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ile devam eden tören, öğrencilerin katılımcıların alkışları eşliğinde keplerini hep birlikte havaya atmaları ile sona erdi.