Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF),  2019-2020 ve 2020-2021 eğitim-öğretim yıllarında mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonunda gerçekleştirilen törene; NEVÜ Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, akademik ve idari personel,  2019-2020 ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, NEVÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF)’den 2019-2020 eğitim-öğretim yılında fakülte birincisi olarak mezun olan Mustafa Güneren’in mezun olan öğrenciler adına duygu ve düşüncelerini paylaşmasıyla başladı.

Törende konuşma yaparak mezun olan öğrencilerin heyecan ve mutluluklarıyla birlikte ailelerin de gururuna ortak olan NEVÜ Rektör Yardımcısı ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, “Hünkâr Hacı Bektaş Veli Hazretlerinin ismini taşıyan üniversitemizin kıymetli öğrencileri, değerli hocalarımız, anneler ve babalar mezuniyetimize hoş geldiniz.  Böyle güzel ve anlamlı bir günde bir arada olmaktan çok mutluyuz. Ordular kazandıkları zaferlerle, hakimler verdikleri adil kararlarla ve hocalarımız ise sizler gibi yetiştirdikleri kıymetli öğrencilerle konuşulurlar. Sizler ülkenin geleceğisiniz. Hayatınızda muhtelif engellerle karşılaşacaksınız ama hiçbirinden yılmayın ve hedefleriniz doğrultusunda mücadele etmeye devam edin. Bu ülke sizin ve ülke sizlerle büyüyüp, sizlerle gelişecektir. Bu üniversite sizindir, her zaman üniversitemizin kapısı sizlere açıktır. Bugün ise bir ayrılık günü değil, yeni bir birlikteliğin başlangıç günüdür. Bu duygu ve düşüncülerle sizleri sevgiyle selamlar ve tebrik ederken, ailelerinizi de tebrik ederek onlara saygılar sunuyorum. Bundan sonra da bizlerle ve üniversitenizle bağınızı koparmayın, yolunuz ve bahtınız her daim açık olsun” dedi.

NEVÜ Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu’nun konuşmalarının ardından fakülte birincisi Mustafa Güneren’e mezuniyet belgesini ve hediyesini vermesi ve Güneren’in mezuniyet kütüğüne plaka çakmasıyla devam eden tören, dereceye giren diğer öğrencilere belgelerinin verilmesi, öğrencilerin mezuniyet heyecanlarını ve coşkularını hep birlikte keplerini havaya atarak kutlamaları ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.