Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İlahiyat Fakültesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yıllı 5. dönem mezunları, NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan törenle diplomalarını aldı.

Mezuniyet programına, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Mustafa Sağlam ve Dr. Cengiz Güneş, İlahiyat Fakültesi akademik ve idari personeli ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı. 

Kazada Yaralanan İlahiyat Fakültesi Dekanı Durmuş, Mezun Olan Öğrencilerini Yalnız Bırakmadı

Geçtiğimiz günlerde Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Toplantısı’na katılan Dekanları taşıyan aracın geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve hastanede tedavisi devam eden NEVÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, göndermiş olduğu ses kaydı ile mezun olan öğrencilerinin ve ailelerinin heyecan ve mutluluğunu paylaştı.

“İlahiyat fakültesi öğrencisi olmak beyaz bir kimliktir. Siz bu kimliği layıkıyla taşıdınız ve hakkını verdiniz”

İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından tören, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Mustafa Sağlam’ın konuşmasıyla devam etti. Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Toplantısı’na katılan Dekanları taşıyan aracın geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıddık Korkmaz’a Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Mustafa Sağlam “Aslında bugün burada bu konuşmayı sizlere şu an hastanede tedavi gören Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş hocamız yapacaktı. Başta Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş hocamız olmak üzere kazada yaralanan tüm hocalarımıza da acilen ve kâmilen şifalar niyaz ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmasına İlahiyat Fakültelerinin toplumdaki özel yerini ve sorumluluğunu hatırlatarak devam eden Dr. Mustafa Sağlam, “Bir yandan milli ve manevi değerlerimizle beslenirken diğer taraftan ‘mü’minin yitik malı olan hikmet’ arayışından kopmadan evrensel bir bakış açısını öğrencilerimize kazandırmaya çalışıyoruz. İlahiyat fakültesi öğrencisi olmak beyaz bir kimliktir. Siz bu kimliği layıkıyla taşıdınız ve hakkını verdiniz. Hepinizi tek tek tebrik ediyorum. Evet, değerli annelerimiz, değerli babalarımız, evlatlarınızı ilahiyat fakültesine gönderdiğiniz için sizlere şükranlarımızı arz ediyoruz. Ve belki de teşekkürlerin ve övgülerin en mübalağalısına layık olan, öğrencilerimizin yetişmesi için gayret gösteren hocalarımız; Mezunlarımızın eğitim sürecine verdiğiniz katkılardan dolayı ayrı ayrı her birinize de en kalbi şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyorum” şeklinde konuştu.

“1400 yüzyıllık İslam geleneğinin mesuliyetini, onu gelecek nesillere taşımanın heyecan ve sorumluluğunu hissediyoruz”

Tören İlahiyat Fakültesi birincisi Zeyna Çatak’ın mezun olan öğrenciler adına yaptığı konuşmayla devam etti. Çatak “Bugün dört yıllık ilahiyat eğitimimizi tamamladığımız ve bir ilahiyatçı olarak topluma katkı sunacağımız günlerin başlangıcıdır. Bu perspektiften bakınca üzerimizde 1400 yüzyıllık İslam geleneğinin mesuliyetini, onu gelecek nesillere taşımanın heyecan ve sorumluluğunu hissediyoruz. Bizimle her zaman iletişim içinde olan ve eğitim ortamından çok bize aile ortamı sağlayan hocalarımıza teşekkürü borç biliriz. Son olarak benim asıl kahramanlarım her daim bana güvenen babam, fedakar annem ve sevgili eşimdir. Bize emek veren tüm büyüklerimize tekrar teşekkür ediyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

Dereceyle Mezun Olan Öğrencilere Plaketleri Verildi

Yapılan konuşmaların ardından 2021-2022 eğitim – öğretim yılında İlahiyat Fakültesi’ni birincilikle tamamlayan Zeyna Çatak’a plaketini NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Fakülte ikincisi Feyza Nur Demir’e plaketini İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Mustafa Sağlam ve Fakülte üçüncüsü Eyüp Parlak’a ise plaketini İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Cengiz Güneş verdi.

İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı video sunumunun ardından Fakülte birincisi Zeyna Çatak’ın mezuniyet yaş kütüğüne plaka çakması ve öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ile devam eden tören, öğrencilerin mezuniyet sevincini keplerini havaya atarak kutlamaları ve fotoğraf çekimiyle son buldu.