Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde açılan ‘İngilizce Uluslararası İlişkiler Lisans Programı’na Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 40 kontenjan verildi.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Güz yarıyılından itibaren Uluslararası İlişkiler Programında öğrencilere İngilizce lisans eğitim imkânı sunulacağını ifade eden NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, yeni eğitim – öğretim yılında bu bölüme YÖK tarafından 40 öğrenci kontenjanı verildiğini söyledi. 

Aktekin, “2017-2018 eğitim öğretim yılından beri, seçmeli İngilizce hazırlık sınıfı olmakla birlikte Türkçe eğitim-öğretim yapmakta olan Uluslararası İlişkiler Bölümü bünyesinde İngilizce Uluslararası İlişkiler Lisans Programımız açılmasına yönelik talebimizi YÖK’e bildirdik. YÖK’te bu talebimizi olumlu karşılayarak açılmasıyla birlikte 40 öğrenci kontenjanı da verdi. Önümüzdeki 2021-2022 eğitim – öğretim yılında da öğrenci almaya başlayacak olan programımız, bölgemiz ve ülkemiz ölçeğinde ihtiyaçlara cevap verme noktasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin katkılarını da arttıracak. 

İngilizce Uluslararası İlişkiler Lisans Programından mezun olmak öğrencilerimize, mezuniyet sonrası iş dünyasının kapılarını da aralayacaktır. Küreselleşme sürecinde geniş bir yelpazede istihdam olanağı sunan çok uluslu şirketlerin beklentileri, iletişim kurma, çalışma disiplini gibi konularda yeni kültürlere uyum sağlamayı, yeni anlayışlar geliştirmeyi gerektirmektedir. Bu bakımdan başta İngilizce olmak üzere yabancı dil sorununu daha öğrencilik yıllarında çözmüş olan Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunlarının istihdam alanı, ulusal sınırların ötesinde olacaktır.

 Dünyada olduğu gibi ülkemizde de istihdam imkânı sunan Dışişleri Bakanlığı gibi kurumlar, işletmeler ve Yüksek Lisans, Doktora Programları olan üniversiteler, İngilizce yanında Rusça, Çince, Arapça gibi dillerden bir ya da birkaçını biliyor olmayı adaylardan talep etmektedirler. Günümüzde İngilizce bilmek seçenek değil zorunluluktur.

İngilizce Uluslararası İlişkiler Lisans Programı, tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerle bezenmiş Kapadokya’nın YÖK’ün üniversiteler için getirmiş olduğu uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda, uluslararası öğrenciler için de cazibe bölgesine dönüşmesine katkı sağlayacaktır.

Fakültemizin fiziki altyapısı, teknik donanımı ve Uluslararası İlişkiler Bölümümüzün akademik personel kapasitesi, fakültemizdeki diğer bölümlerle işbirliğinin yanı sıra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin bölgesel paydaşları olan kurum ve kuruluşlarla bütünleşmiş yapısı da dikkate alındığında, “İngilizce Uluslararası İlişkiler Lisans Programı” beşeri sermayemize Kapadokya’nın renklerini katacaktır.

Geleceğe umutla bakan, yarınlarımızı emanet ettiğimiz gençlerimizi, Kapadokya’nın ılıman ikliminde dünya kültürleri ile buluşmaya davet ediyoruz” dedi.

Rektör Aktekin konuşmasının sonunda programın üniversite bünyesinde açılması için vermiş oldukları destek ve onaylarından ötürü, başta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç olmak üzere tüm YÖK üyelerine bir kez daha teşekkür ederken, yeni programın hayırlı olması temennisinde bulundu.