Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kozaklı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerine yönelik ‘uyum programı’ etkinliği düzenlendi.

Yüz yüze başlayan 2021-2022 eğitim-öğretim yılı ‘uyum programı’ kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kozaklı Meslek Yüksekokulu, Kozaklı Kaymakamlığı, Kozaklı Belediyesi ve yerel yönetimlerin katkı ve katımlarıyla, Kozaklı MYO öğrencilerine yönelik uyum programı düzenlendi.

Kozaklı Kaymakamlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kozaklı Kaymakamı Metehan Toy, Kozaklı Cumhuriyet Savcısı Sezer Kütük, Kozaklı Belediye Başkanı Av. Akif Kabukcuoğlu, Kozaklı İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Dal, Kozaklı MYO Müdürü Öğr. Gör. Muhammet Özalp, Kozaklı MYO Müdür Yardımcıları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, öğrencilerin öğrenim hayatı boyunca devletin tüm kurumlarıyla eğitimlerini en iyi şekilde tamamlamaları için çalıştıklarını söyledi. Aktekin, “Sizler ülkemizin değişik il, ilçe, köy ve kasabalarından ailelerinizin bizlere ve devletimize birer emanetisiniz.  Sizlerin huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir ortamda en iyi şekilde eğitimlerinizi alarak belirlediğiniz hedefler doğrultuda başarıya ulaşmanız için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Ailelerinizle birlikte bizlerin ve ülkemizin de sizlerden en büyük beklentisi bu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek bulunduğunuz topluma ve millete faydalı birer bireyler olarak katkıda bulunmanız. Bu konuda devletimiz ve özellikle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) de mesleki alanlarda alanında uzman bilgili ve kalifiyeli eleman ihtiyacının karşılanması yönünde Meslek Yüksekokullarına büyük önem vermekte. Biz de üniversite olarak bu hedefler doğrultusunda Meslek Yüksekokullarımızda bulundukları bölgelerin, şehrin ve ülkenin sahip olduğu değerleriyle bütünleşen ve ihtiyaç duyulan programlarına büyük önem veriyor ve destekliyoruz.  

Ben bu vesilesiyle Meslek Yüksekokulumuzu tercih eden siz sevgili öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ederek başarılar dilerken,  bu programın düzenlenmesinde katkıda bulunan Sayın Kaymakamımız Metehan Toy, Kozaklı Belediye Başkanı Av. Akif Kabukcuoğlu ve Kozaklı MYO Müdürümüz Öğr. Gör. Muhammet Özalp olmak üzere emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Program NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kozaklı Kaymakamı Metehan Toy ve Kozaklı Belediye Başkanı Av. Akif Kabukçuoğlu’nun öğrencilerin barınma, ulaşım ve güvenlik gibi ihtiyaçlarının belirlenmesi ve çözüm önerileri ile öğrencilerden gelen talep ve istekleri alarak kendileriyle bir süre sohbet etmeleriyle sona erdi.