Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) bünyesinde ‘NEVÜ Kredi Yurtlar Koordinatörlüğü’ kuruldu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitede eğitim – öğretim gören öğrencilerin sağlıklı ve güvenli ortamlarda konaklamaları ve bu konuyu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün Nevşehir İl ve İlçe Müdürlükleriyle koordineli bir biçimde yürütmek amacıyla NEVÜ Rektörlüğü’ne bağlı olarak çalışacak ‘ NEVÜ Kredi Yurtlar Koordinatörlüğü” oluşturduklarını söyledi.

Aktekin, “Üniversitemizde eğitim – öğretim gören kız ve erkek öğrencilerimiz merkez kampüsümüze yakın mesafede bulunan Nevşehir İl Merkezindeki Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM)’ye bağlı yurtlar ile birlikte Avanos, Ürgüp, Hacıbektaş ve Gülşehir ilçelerimizde bulunan yurtlarda konaklamakta.

Öğrencilerimizin akademik başarısında sağlıklı ve güvenli ortamlarda konaklamaları özellikle pandemi süreciyle özel bir önem kazanmıştır. Bu nedenle bu konuyu koordine etmek, üniversitemiz ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün Nevşehir il ve İlçelerindeki Müdürlükleriyle ilişkilerini yürütmek amacıyla Rektörlüğümüze bağlı olarak çalışacak ‘NEVÜ Kredi Yurtlar Koordinatörlüğü’ oluşturduk.

Eylül ayı itibariyle yüz yüze başlamayı planladığımız yeni eğitim – öğretim yılı itibariyle birlikte oluşturduğumuz NEVÜ Kredi Yurtlar Koordinatörlüğümüz, eğitim – öğretimlerine devam eden öğrencilerimiz ile birlikte bu sene ilk kez üniversitemizi tercih edecek öğrencilerimizin konaklamalarında her hangi bir aksaklığa sebebiyet vermemek amacıyla Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı İl ve İlçe Müdürlükleriyle birlikte koordineli olarak çalışacak. Böylelikle ailelerimizin bizlere birer emaneti olarak öğrencilerimizin daha sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim – öğretim almalarının yanı sıra konaklamalarını da sağlamış olacağız” diye konuştu.