Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Meslek Yüksekokulu tarafından 2021-2022 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler için, mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene;  NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Oğuz Saygın, Müdür Yardımcıları Dr. Ceren Baştemur Kaya,  Dr. Yunus Kara, akademik ve idari personel, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Yücel: Vatanımıza Ve Milletimize Hayırlı İşler Yapıp, Dürüst Olmayı İlke Edineceğiz

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Meslek Yüksekokulu’nu birincilikle tamamlayan Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencisi Şakir Yücel’in, tüm arkadaşları adına heyecan ve mutluluğunu katılımcılarla paylaşmasıyla başladı.

Yücel, “Bugün burada içimizde hem mutluluk, hem de hüzün hakim. Çünkü hayatımızda bir dönem sona ererken yeniliklere de yelken açıyoruz. Pandemi süreci ile başlayan ilk yıl ve sizlerle yüz yüze tamamladığım bu yıl elbette yalnız değildim. Sevgili ailemin desteğini her daim hissettim. Pes etmeyi düşündüğüm anda bile beni yüreklendirdikleri, hedeflerime ulaşmak için bütün imkanlarını seferber ettikleri ve hayatımın geriye kalanında da bana destek olacakları için aileme yürekten teşekkür ediyorum. Yüksek öğrenim hayatıma başladığım andan itibaren bilgi ve tecrübeleriyle bana yön veren, vizyon katan ve engelleri nasıl aşacağımızı öğreten değerli hocalarıma da şükranlarımı arz ederim. Ayrıca üniversitede tanıştığım, birlikte birçok şeyi paylaştığım bütün arkadaşlarıma da teşekkür etmek istiyorum. İyi ki varsınız, iyi ki sizleri tanıdım.

Bundan sonraki hayatımızda burada edindiğimiz bilgiler ışığında vatanımıza, milletimize hayırlı işler yapıp, dürüst olmayı ilke edineceğimizden ve siz değerli hocalarımızı mahcup etmeyeceğimizden emin olmanızı isterim. Sözlerime son verirken mezun olan arkadaşlarıma bundan sonraki hayatlarında başarılı olmalarını diler, başta ailem ve hocalarım olmak üzere bu günlere gelmemde emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

MYO Müdürü Saygın: Öğrencilerimizi Kendi Alanlarında Bir Meslek Elemanı Olarak Yeni Başlangıçlara Uğurluyoruz

Öğrencilerin ve mezuniyete katılan ailelerin heyecan ve mutluluklarını paylaşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Oğuz Saygın ise, “Öğrencilerimizi pandemi süreciyle başlayan meşakkatli bir yolculuk sonunda eğitimlerini tamamlamış, bugün kendi alanlarında bir meslek elemanı olarak yeni başlangıçlara uğurluyoruz. Şüphesiz bizler pandemi sürecinin etkilerini en aza indirmek için, ikinci yılınızı elimizden geldiğince kültürel ve sosyal etkinliklerle desteklemeye gayret ettik. Bu noktada desteklerinden dolayı tüm akademik ve idari personelimize huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.

Bizler, sizlere alanınızda temeller atmak için çabaladık. Sizler ise öğrenmeye daima açık bir bilinçle hareket ettiğiniz sürece eşdeğer bölüm mezunlarından hiçbir eksiğiniz olmayacağını belirtmek istiyorum. Eğitimin sadece üniversite hayatı ile sınırlı olmayıp yaşam boyunca devam ettiğini bilmeniz sizlere farklı kapılar açacaktır. Mezuniyetle size bir anahtar olarak diplomanız verilir. Bu anahtarı kullanarak yeni kapılar açmak ya da kullanmayıp bir kenara koymak sizlerin elinde. Sizlere geleceğe yönelik hedeflerinizi belirlemenizi, bu hedefler doğrultusunda ilerlemenizi tavsiye ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diye konuştu.

Dereceyle Bitiren Öğrencilere Başarı Belgeleri Verildi

Yapılan konuşmaların ardından 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Meslek Yüksekokulu birincisi Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencisi  Şakir Yücel, okul İkincisi Grafik Tasarımı Programı öğrencisi  Melek Aydınkaya ve okul üçüncüsü Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencisi Fatih Varol’a, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk tarafından başarı belgeleri verildi.

Mezuniyet Yaş Kütüğünde Yerini Aldı

2021-2022 eğitim-öğretim yılında Meslek Yüksekokulu’nu birincilikle tamamlayan Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencilerinden Şakir Yücel, mezun olan tüm arkadaşları adına mezuniyet yaş kütüğüne çaktığı plaka ile mezun olmanın haklı heyecan, gurur ve mutluluğunu yaşadı.

Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı, Bilgisayar Programcılığı Programı, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı, Grafik Tasarımı Programı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı ile Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı’ndan dereceyle mezun olan öğrencilere başarı belgelerinin ve diğer tüm mezun öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ile devam eden tören, öğrencilerin katılımcıların alkışları eşliğinde keplerini hep birlikte havaya atmaları ile sona erdi.