Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ‘Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’na 40 öğrenci alımına onay verdi.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitenin Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalına, 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibariyle öğrenci alımına başlanacağını söyledi.

Aktekin, “ Ülkemizdeki tüm üniversitelerde aktif durumda bulunan toplam 29 adet Müzik Eğitimi Anabilim Dalı bulunmakta. Kökleri 1924 yılında Atatürk'ün kurmuş olduğu Musiki Muallim Mektebi'ne dayanan müzik eğitimi anabilim dallarının amacı, 4 yıllık lisans öğrenimleri boyunca, müzik eğitimi alanında nitelikli ve çağın gereklerine göre kendini yetiştirmiş, çalgısını ve sesini çok iyi kullanabilen, bireysel ve grup çalışmalarına yatkın, gelişmeye  açık müzik öğretmenleri yetiştirmek.  

Müzik eğitimi anabilim dalları, öğrencilerini özel yetenek sınavları ile almakta olup, bu sınavlara Y-TYT’den en düşük 800.000 inci başarı sırasına sahip olan adaylar başvuru yapabilmektedir. Müzik öğretmenliği programında “Müzik Öğretmenliği Alan Bilgi ve Becerisi”, “Öğretmenlik Meslek Bilgisi”  ve “Genel Kültür” derslerinden oluşan ve  müzik öğretmenliğinin farklı boyutlarını içeren,  zorunlu ve seçmeli dersler yer almaktadır. Müzik eğitimi anabilim dallarından mezun olan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet veya  özel okullarda öğretmen olarak çalışmanın yanı sıra, lisansüstü eğitim olanağı  ile   akademik kariyer imkânına  sahip olabilmekte veya çeşitli kamu ve özel kurum/kuruluşlarda  sanat danışmanı ya da eğitmen olarak istihdam edilebilmektedirler” dedi.

Fakülte bünyesinde 9 bölüm ve 15 anabilim dalı, 6 yüksek lisans programı, 1 doktora programının mevcut olduğunu söyleyen Rektör Aktekin, “YÖK’ün onayı ile yeni eğitim – öğretim yılında öğrenci almaya başlayacak olan Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ile birlikte Eğitim Fakültesinde lisans düzeyinde farklı 12 anabilim dalında öğrenci almış olacağız” dedi.

Yeni anabilim dalının üniversite, şehir ve öğrenciler için hayırlı olmasını dileyen Rektör Aktekin ayrıca vermiş oldukları destek ve onaylarından dolayı da başta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve tüm YÖK üyeleri olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.