Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) tarafından başlatılan ‘Eğitici Farkındalık Eğitimleri’ webinar serisinin ilki,  Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Yazıcı’nın “Türkiye’de Yükseköğretimin Tarihi” konulu eğitimi ile gerçekleştirildi.

Arş. Gör. M. Talha Özalp’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen webinar,  NEVEMM Müdürü Doç. Dr. Davut Sarıtaş’ın açılış konuşması ile başladı. Youtube üzerinden canlı olarak da yayınlanan webinarda Türkiye’de yükseköğretimin Osmanlı’dan günümüze kadar olan süreçte yükseköğretimin tarihsel gelişimi konuşuldu. Doç. Dr. Fatih Yazıcı, Darülfünun’un kuruluşu, kadınların eğitimi, II. Meşrutiyet Dönemi, karma eğitime geçiş süreci, 1933 Üniversite Reformu ve Yükseköğretim Kanunu gibi Türkiye’de yükseköğretimin dönüm noktalarını anlattıktan sonra katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

Doç. Dr. Fatih Yazıcı Hakkında

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalında görev yapmakta olan Doç. Dr. Fatih Yazıcı, doktorasını Marmara Üniversitesi’nde tarih eğitimi alanında gerçekleştirmiştir. Temel çalışma alanlarından bazıları; tarih eğitimi, sosyal bilgiler eğitimi, çokkültürlü eğitim, azınlıkların eğitimi ve yurtseverliktir.  Yazıcı’nın ‘Azınlık Okullarında Tarih Eğitimi ve Çokkültürlülük’ adlı kitabı dışında çalışma alanlarıyla ilgili olarak birçok ulusal ve uluslararası makale, kitap bölümü ve bildirisi bulunmakta.