Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) tarafından üniversitemiz akademik personeline yönelik bilimsel ve felsefi içeriklerin yer aldığı “Bilim ve Felsefe Söyleşileri” serisi kapsamında, bu hafta "Bilimlerin Krizi ve Krizin Günümüzdeki Anlamı” söyleşisi gerçekleştirilecek.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sanem Yazıcıoğlu tarafından 30 Nisan 2021 tarihinde saat 20:30 gerçekleştirilecek söyleşi için katılım linki akademik personele e-posta yoluyla iletilecek olup aynı zamanda NEVEMM kanalından herkese açık olarak (Youtube/NEVÜ-NEVEMM) canlı yayınlanacaktır. 

Doç. Dr. Sanem Yazıcıoğlu kimdir?

Sanem Yazıcıoğlu Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde tamamladı. Doktorasını 2000 yılında Hannah Arendt'te eylem, yapım ve şiddet kavramları üzerine hazırladı. Doktora sonrasında Manchester Üniversitesi (İngiltere) ve Freiburg Üniversitesi Husserl Arşivi'nde (Almanya) doktora sonrası çalışmalarda bulundu. 2012 Bahar döneminde Boston College'da (MA, ABD) misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. Aynı yıl Almanya Devleti'nin verdiği Alexander von Humboldt İleri Araştırmacı ödülünü alarak 2012-2015 yılları arasında (18 ay) Husserl Arşivi'nin konuk araştırmacısı olarak Husserl'de zamansallık, kriz ve yaşamdünyası konularında çalıştı. 2017-2021 yılları arasında Tilburg Üniversitesi (Hollanda) Felsefe Bölümü'nde görev yaptı. Yazıcıoğlu çağdaş felsefe, özellikle zamansallık, kimlik, algı, bellek konularında ve bunların estetik ve siyaset felsefesindeki yansımaları üzerine araştırmalar ve yayınlar yapıyor. Bu doğrultuda yurtiçi ve yurtdışı dergilerde yayınlanmış makaleleri, kitap bölümleri ve Türkiye'de iki dilli olarak yayına hazırladığı kitapları bulunuyor. Metafizik ve Politika Heidegger ve Arendt (Sözer ve Tomkinson ile) (2002), Doğumunun Yüzüncü Yılında Hannah Arendt (2009), çağdaş felsefe alanındaki kapsamlı yayınlardan birisi olan Bir-Arada (2013) bu kitaplardan bazılarıdır. Doç. Dr. Sanem Yazıcıoğlu İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyesidir.