Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Cansız,  NEVÜ Rektör Danışmanı olarak görevlendirildi.

Doç. Dr. Mehmet Cansız; NEVÜ’de Üniversiteler ve Kurumlararası İşbirlikleri, Eğitim-Öğretim ve Bilimsel Faaliyetler, Üniversite-Sanayi İşbirlikleri, Ar-Ge gibi konularda Rektör Danışmanlığı yapmak üzere görevlendirildi.

Doç. Dr. Mehmet Cansız’ın  Özgeçmişi      

İstanbul’da 1975 yılında doğan Mehmet Cansız; ilkokulu Erzincan, ortaokul ve lise eğitimini Antalya’da tamamlamıştır. 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını da aynı bölümde tamamlamıştır.

2001 yılında Devlet Planlama Teşkilatında (DPT) uzman yardımcısı olarak göreve başlamış, DPT’nin dönüştürülmesiyle oluşturulan Kalkınma Bakanlığında Planlama Uzmanı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığında ise Strateji ve Bütçe Uzmanı olarak görev yapmıştır. Bu süreçte Devlet Denetleme Kurulunda müfettiş ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Bakan danışmanlıkları görevlerinde bulunmuştur. 2019-2021 yıllarında ise Birleşmiş Milletler Kalkınma Programında (UNDP) kıdemli danışman olarak görev yapmıştır.

Sanayi, Ar-Ge, yenilikçilik, girişimcilik ve KOBİ’ler konularında uzmanlaşan ve teknokratlık yapan Mehmet Cansız, Organize Sanayi Bölgeleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (Teknopark), Küçük Sanayi Sitesi, Endüstri Bölgeleri ile Sanayi ve Teknoloji alanlarında kamu yatırım bütçesi, plan ve programlarını hazırlama konularında çalışmalar yürütmüştür. Ayrıca Kalkınma Planları hazırlanmasına katkı sağlayan uzmanlık alanlarındaki “Özel İhtisas Komisyonlarının” oluşumu ve yönetilmesinde koordinatör olarak görev yapmıştır.

Diğer taraftan AB üyelik müzakereleri, OECD komite toplantıları, UNDP ve Dünya Bankası proje çalışmaları kapsamında uluslararası çalışmalarda bulunmuştur. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kurul üyesi, TÜBİTAK Girişimcilik, TTO, Girişim Sermayesi, Sosyal Araştırmalar konularında komite üyeliği ve proje değerlendiricisi olarak görev yapmıştır. Ayrıca KOSGEB İcra Komitesi, Sanayi, Girişimcilik, KOBİ Stratejilerinin uygulanmasından sorumlu komitelerde de Müsteşarlara danışmanlık yapmıştır.

2010 yılından itibaren Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Fen Bilimleri Enstitüsü ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde; girişimcilik ve teknoloji yönetimi ile dijital dönüşüm dersleri veren Mehmet Cansız, tüm akademik çalışmalarını Ar-Ge, yenilik, girişimcilik, sanayi ve teknoloji bölgelerine yönelik hazırlamıştır. 2018 yılında Üniversitelerarası Kurul’dan Doçent unvanını almıştır. Ağustos 2021’de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümüne Doçent olarak atanmıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Mehmet Cansız, iyi derecede İngilizce bilmektedir.