Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı ve Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesinde görev yapan akademisyenler ve 1416 sayılı kanun kapsamında MEB bursu ile İngiltere ve ABD’deki üniversitelerde doktora yapmakta olan fakülte akademisyenlerinin katılımıyla çevrim içi toplantı gerçekleştirdi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi, 6 bölüm, 15 akademisyen 558 öğrencisi ile faaliyetine devam ediyor. Akademik ve bölüm içerikli hazırlıklarını tamamlamaya devam eden fakülte 2022-2023 yılında 5 yeni program ile öğrenci alımına hazırlanıyor.

Yüksekokul olarak 1997-1998 yılında öğrenci alımına başlayan, 2019 yılında fakülte olduktan sonra, hemşirelik bölümünde 514 lisans, 44 yüksek lisans öğrencisi ile eğitim ve öğretim çalışmalarını sürdüren Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi, kurulduğundan bu yana 1206 lisans, 55 yüksek lisans öğrencisi mezun etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1416 sayılı kanunu kapsamında fakültenin 3 akademisyeni İngiltere ve ABD’de doktora çalışması yapıyor. Çevrim içi toplantıya katılan akademisyenler yurtdışındaki kazanımlarını, kendilerine uygulanan programları ve yenilikçi uygulamalardan da bahsettiler. Bursiyerler, ülkelerini ve NEVÜ’yü yurt dışında en iyi şekilde temsil etmeye büyük önem gösterdiklerini de belirterek, eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerine dönüp hizmet etme arzusunda olduklarını da dile getirdiler.

Programı düzenleyen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, yurtdışında öğrenim gören bursiyerlere, kendilerine sunulan imkanları değerlendirmeleri, eğitim aldıkları alanlarda uzmanlaşmaları ve yurtdışında edindikleri deneyimleri ülkemize ve fakültemize aktarmaları konusunda önerilerde bulundu.  

Toplantıda, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği anlaşması yapması, uluslararası ağlara üye olunması, ilgili bölümlerde yabancı dilde eğitime ağırlık verilmesi, ders içeriklerinin gözlemlenerek, güncellenmesi, bölümlerin eğitim modüllerinin oluşturulması, KOP bölgesi üniversiteleri ile yapılacak iş birlikleri, TÜBİTAK ile proje geliştirmeye yönelik online toplantıların yapılması, yeni bölümler açılması başlıklarını kapsadı. Ayrıca Fakültenin önemli atılımlar gerçekleştirmesi için eylem planları hazırlanması konusunda karar alındı.