Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk Kapadokya FM Radyosu’nda “Görmeyen Gözler” programının canlı yayın konuğu oldu.

Nevşehir’de yayın yapan Kapadokya FM Radyosunda Ömer Kavak’ın hazırlayıp sunduğu “Görmeyen Gözler” programının canlı yayın konuğu olan NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında üniversite yönetimi olarak gerçekleştirdikleri eğitim-öğretim faaliyetleri, bilimsel araştırma-geliştirme (Ar-Ge) faaliyetleri ile projelere değindi.

Üniversitenin fakülte, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının bölüm ve programlarıyla genel anlamda üniversiteyi tanıtıcı bilgiler paylaşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Nevşehir merkezde bulunan yerleşke ile birlikte ilçelerdeki toplam 8 kampüste 10 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, 4 Enstitü ve 19 Araştırma Merkezi bulunan üniversite olarak, yeni bölüm ve programları açarken alanında uzman nitelikli akademik personel sayısını arttırmaya büyük önem verdiklerini ifade etti.  

Rektör Yardımcısı Öztürk, “Amacımız akademik kadrolarımızın niteliğini artırırken aynı zamanda yüksek puan almış nitelikli öğrencilerin tercih ettiği bir üniversite olmak. 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile bu sene %100’lere yaklaşan dolulukla ülkemiz üniversiteleri arasında en çok tercih edilen üniversiteler arasında bir kez daha yerimizi almış bulunuyoruz.  Üniversitemize yönelik bu tercih oranı üniversitemiz ile birlikte şehrimiz için de oldukça gurur verici” diye konuştu.

 “Engelsiz Üniversite”

Üniversite yönetimi olarak engelli öğrenciler için gerçekleştirdikleri çalışmalara da değinen Rektör Yardımcısı Öztürk, “NEVÜ Engelsiz Üniversite Birimimiz marifetiyle, üniversitemiz merkez ve ilçe yerleşkelerinde engelsiz bir eğitim için gerek okul ve sınıflarda, gerekse kütüphanelerimizden ve sosyal tesislerimizden en iyi şekilde yararlanmaları için tüm eksikliklerimizi tamamladık. NEVÜ olarak ‘Engelsiz Üniversite’ adına yapmış olduğumuz bu başarılı çalışmalarımız ve yürüttüğümüz projelerimiz Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından da ‘Yeşil, Turuncu ve Mavi Bayrak’la ödüllendirildi” şeklinde konuştu.

Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk’ün NEVÜ yönetimi olarak Stratejik Plan kapsamında ilerleyen süreçte gerçekleştirecekleri üniversite-bölge, üniversite-şehir iş birlikleri ile eğitim-öğretim faaliyetleri, bilimsel araştırma-geliştirme faaliyetleri ile projelere değinmesinin ardından sona erdi.

Programın tamamını https://www.youtube.com/watch?v=7h3f38xyETA&t=658s linkten izleyebilirsiniz.