Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin onursal başkanlığını da yaptığı ‘19. Uluslararası Makine Tasarımı ve Üretimi Konferansı (UMTİK-2022)’ye katıldı.

Türkiye'den ve bir çok ülkeden alanlarında tanınmış uluslararası seçkin akademisyenleri ve profesyonelleri bir araya getirerek makina tasarımı ve imalatı, imalat sistem ve teknolojilerindeki son gelişmelerin tartışılacağı ‘Uluslararası Makine Tasarımı ve Üretimi Konferansı (UMTİK-2022)’ın 19’uncusu Kapadokya Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

Rektör Aktekin ‘Üniversite-Sanayi İş Birliği’ Panelinde Konuştu

Konferansın ikinci günü ‘Üniversite-Sanayi İş Birliği’ başlıklı panelle devam etti. Panelde; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Çoğun ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli  konuşmacı olarak yer aldı.

UMTİK-2022 düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Rektör Aktekin, üniversite olarak ülke ve bulunduğu şehirle birlikte bölgenin kalkınmasına ivme katacak tüm çalışmalara destek verdiklerini söyledi.

Aktekin, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak Mühendislik- Mimarlık Fakültemiz ve üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Kapadokya Teknopark ile bulunduğumuz şehirde faaliyet gösteren firma ve sektörlere Ar-Ge, bilişim, yazılım, savunma, makine, sanal gerçeklik ve biyoteknoloji konularında önemli destekler veriyoruz. Şu anda Kapadokya Teknoparkımız hâlihazırda yüzde 85 oranında bir doluluğa sahip olmakla birlikte her geçen gün artan girişimci ilgisi de var” şeklinde  konuştu.  

Aktekin devamında “Ayrıca kamu ve sanayi başta olmak üzere ülkemiz üniversiteleri arasında bilimsel ve teknolojik çalışmaya odaklı proje ile ikili işbirliklerine büyük önem veren büyük üniversiteyiz. Bu kapsamda üniversitemiz bünyesinde eğitim veren özellikle Meslek Yüksekokullarımızın teknolojik alt yapısını da güçlendirerek piyasanın ihtiyaç duyduğu alanında nitelikli ve kalifiyeli elemanların yetişmesine de öncülük ediyoruz” dedi.