Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitede görev yapan akademik personeller ile video konferans yöntemiyle karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak bir konuşma yaptı.

Telekonferans yöntemiyle akademik personel ile görüşen Rektör Aktekin, üniversite tarafından koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemlerin yanı sıra öğrencilere sunulan uzaktan eğitim sistemine değindi.

Rektör Aktekin konuşmasında “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen salgından ötürü yüz yüze eğitimin sonlandırılmasından dolayı uzaktan eğitime vermiş olduğunuz desteklerinizden dolayı hepinize öncelikle teşekkür ediyorum. Malumunuz üzere bütün dünya ile beraber bizlerde birçok yeni tecrübeyi paylaşıyoruz ve bunlardan biri de eğitim de oldu. Artık bu dönemle birlikte dört duvar arasında ve sınıf ortamında yüz yüze eğitimin dışında farklı bir eğitim tecrübesini de bu sayede hep birlikte edinmiş olduk. Özellikle üniversite olarak uzaktan eğitim yönteminde sahip olduğumuz başarılı alt yapımız ve tecrübeli personelimiz ile bu süreci gayet başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Sizlerden ve öğrencilerimizden gelen istek ve talepleri de yakinen takip ediyorum ve bunların da en kısa zamanda imkanlarımız ölçüsünde çözüme kavuşturacağımızı bilmenizi isterim.

Ayrıca önümüzdeki zaman zarfında üniversite olarak dijital ve pedagojik yeterliliğimizi hep birlikte yeniden gözden geçirerek pedagojik anlamda değişim ve dönüşüme uyum sağlamak, bilgi ve becerilerimizi güncellemekle birlikte buna katkı sağlama yönünde önemli programlarımız olacak. Bunun hazırlıklarına da şimdiden başladık ve önümüzdeki süreçte bu programlarımızı uygulamaya koyacağız. Bu alanlarda dünyada ortaya koyulan çalışmaları da yakinen takip ederek eksikliklerimizi hep birlikte tamamlayacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “Biz Bize Yeteriz Türkiye” kampanyasına vermiş oldukları desteklerinden dolayı NEVÜ ailesine teşekkür eden Rektör Aktekin, “Dünya salgınla birlikte bir çok alanda zorlu bir süreçten geçerken ülkemiz bu süreci başarıyla yürütüyor. Özellikle sağlık alanında devletimizin ortaya koyduğu sağlam alt yapı ve tedbirler bir kez daha güçlü bir devlete sahip olmanın önemini gözler önüne serdi. Ekonomik anlamda da devletimiz başta ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız olmak üzere her kesime hitap edecek destek ve yardımlarını en iyi şekilde yürütmeye devam ediyor. Hatta şu anda bir çok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere başta sağlık malzemeleri olmak üzere çeşitli yardımlarda da bulunan bir ülke konumundayız.

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına da Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi akademik ve idare personeli olarak kayıtsız kalmayarak bugüne kadar yaklaşık 40 bin TL bağışımız oldu. Ben bu vesileyle bu kampanyaya kayıtsız kalmayan tüm akademik ve idari personelimize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

TBMM’nin açılışının 100. yılını ve “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutlayan Rektör Aktekin, “Bağımsızlık mücadelemizin en önemli dayanaklarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 100. yıl dönümünü ile birlikte tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlığımız için canlarını vermekten çekinmeyen tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Böyle önemli bir günde ayrıca tüm üniversitemiz akademik ve idari personeli ile halkımızı da aileleriyle birlikte Sayın TBMM Başkanımız Mustafa Şentop’un çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte evlerinin balkonlarına çıkıp İstiklal Marşımızı okuyarak bu haklı gururu ve heyecanı hep birlikte yaşamaya davet ediyorum. Bununla birlikte yaklaşan Ramazan ayının ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve barış dolu günler getirmesini dilerim” diye konuşmasını tamamladı.