Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Cumhuriyet’in Kuruluşunun 98. Yılı etkinlikleri kapsamında ülke geneli birbirinden değerli sanatçıların eserlerinin yer aldığı “20. Yıl Ekim Geçidi’ sergisinin açılışına katıldı.   

Ressam Gülsün Erbil tarafından organize edilen ve NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik tarafından düzenlenen serginin açılışına; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Avanos Kaymakamı Olgun Öner, NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göksel Şimşek, NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nüshet Göksun Yener, bölgenin değerli sanatçıları, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılış öncesi düzenlenen sergi hakkında bilgi veren NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik, ülke genelinde yaklaşık 20 yıldır Ressam Gülsün Erbil tarafından organize edilen ‘Ekim Geçidi’ sergisini bu yıl 30 il ve ilçe ile eş zamanlı olarak Nevşehir’de de açtıklarını söyledi. Düzenledikleri sergiyle NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü hocalarının yanı sıra, bölgenin değerli sanatçılarını ve genç sanatçılarını bu anlamlı günde bir araya getirmeyi de amaçladıklarını sözlerine ekleyen Çevik, sergiye katılımlarından ve desteklerinden dolayı da NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’e, Avanos Kaymakamı Olgun Öner’e, Güray Müze’ye,  eserleri bulunan tüm sanatçılara ve katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Avanos Kaymakamı Olgun Öner katılımcılar ile birlikte yerli yabancı yaklaşık 30 plastik sanat ile çeşitli disiplinlerden gelen sanatçıların resim, heykel, seramik, fotoğraf eserlerinden oluşan sergiyi gezdi.  

Sergi sonunda ayrıca sanatçılar İsmail Başer, Ümran Yayla, Uğur Yayla ve Muharrem Gürdal’a ‘NEVÜ Sanat Koleksiyonu ve Galerisi’nin açılmasında birbirinden değerleri eserlerini bağışlayarak vermiş oldukları desteklerinden dolayı kendileri için hazırlanan teşekkür belgeleri Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Avanos Kaymakamı Olgun Öner, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göksel Şimşek ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nüshet Göksun Yener tarafından verildi.   

Nevşehir’in Avanos İlçesi Güray Müze’de açılan sergi, 15 gün boyunca sanatseverler ile buluşmaya devam edecek.