Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti.

Kayseri Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı’nın açılışına katılan Anadolu Üniversiteler Birliği üyesi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  fuar sonrasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaretlerinde makamında ağırlayan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, NEVÜ’nün de aralarında yer aldığı üniversitelerin açmış oldukları üniversite tanıtım ve tercih standı ile birlikte tercihte bulunacak üniversite adayı gençlere büyük katkılarının olduğunu ifade etti. Başkan Büyükkılıç, belediye olarak NEVÜ ile de ortak çalışma ve projelerde bulunmak istediklerini kaydetti.

Misafirperverliklerinden ve fuarın düzenlenmesinde vermiş oldukları desteklerinden dolayı Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür eden Rektör Aktekin ise 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler' arasında ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak eğitim ile birlikte turizm, sanayi, tarım gibi birçok alanda bölgesel kalkınmaya büyük önem verdiklerini söyledi. Aktekin bu kapsamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile de ortak proje ve çalışmalara hazır olduklarını belirtti.