Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitenin Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından sosyal uyum ve oryantasyon eğitimi çerçevesinde üniversitede eğitim gören YTB burslusu öğrencilerle bir araya geldi.

NEVÜ Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri’nde düzenlenen ve üniversitede eğitim gören YTB burslusu öğrencilerin yanı sıra NEVÜ TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Gör. Ramazan Şimşek ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Dilek Kocayanak, Nevşehir Ulusal Öğrenci Derneği (NUDER) Başkanı Faruk Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri, NEVÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Bünyamin Ergen ve TÖMER personelinin katıldı programda NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, yurt dışı tecrübelerinden ve Türk kültüründen bahsederek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün belirlediği uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda üniversite olarak uluslararasılaşmaya büyük önem verdiklerine de değinen Rektör Aktekin,  dünyanın 45 farklı ülkesinden ve coğrafyasından 703 uluslararası öğrencinin üniversitede eğitim gördüğünü söyledi.

Aktekin, “Türkiye, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığı (TİKA) ve Yunus Emre Enstitüsü gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eden kuruluşlarıyla gittiği ülkelerde din, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın sizlere ve tüm insanlığa büyük değer veriyor.  Bu anlamda sizlerden beklentilerimiz de, ülkemizi her yönden iyi gözlemlemeniz ve tanımanız” dedi.

Rektör Aktekin’in öğrencilerle bir süre sohbet ederek kendilerinin istek ve taleplerini dinlemesiyle devam eden programda, NUDER Başkanı Faruk Kahriman da dernek ve derneğin uluslararası öğrenciler için gerçekleştirdiği etkinlikler hakkında bilgi verdi.