Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye girerek üniversite tercih aşamasında olan adaylara yönelik bir mesaj yayınlayarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini etraflıca araştırarak üst tercih sıralamalarına almaları çağrısında bulundu.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Kıymetli Adaylarımız,

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’de sağladığınız başarı neticesinde üniversite tercih aşamasına geçmiş olmanızdan dolayı sizleri kutluyor, hepinize öncelikle sağlık ve başarılar diliyorum.

Kişisel gelişim ve meslek kazandırmanın en önemli aşaması olan üniversite eğitimine başlamanın eşiğine ulaştığınız bu süreçte; üniversite ve alan tercihlerinin ne kadar önemli olduğunun bilinci ile hareket edeceğinize inanıyorum. 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, gelişmiş akademik ve fiziki alt yapısı, nitelikli akademik kadrosu,  geniş ölçekli bölüm ve programları,  kendi alanında Türkiye’nin önde gelen Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek yüksekokulları ile tercih edilme oranları oldukça yüksek,  ülkemizin seçkin üniversiteleri arasındadır.

Üniversitemizde eğitim alan öğrencilerimiz; bir yandan tercih ettikleri alanlarda uzmanlaşarak meslek sahibi olurlarken diğer yandan üniversitemizin dünya standartlarında gelişmiş alt yapısı ve tesisleri sayesinde bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle kendilerini geliştirme imkânlarına sahiptirler” dedi.

Üniversite hakkında başlıklar halinde bilgi notu paylaşan ve tercih yapacak adaylara daha ayrıntılı bilgi için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kurumsal websitesini (www.nevsehir.edu.tr) ve sosyal medya hesaplarını (www.facebook.com/nevukurumsal, https://twitter.com/nevukurumsal,https://www.youtube.com/user/NevsehirUniversite,https://twitter.com/nevukurumsal,) takip etmelerini tavsiye eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, mesajının devamında “Değerli Adaylarımız, hayatınızın en önemli tercihlerinden biri ile karşı karşıya bulunduğunuz bu süreçte; Kapadokya’nın merkezinde yer alan Türkiye’nin seçkin eğitim kurumlarından biri olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini etraflıca araştırarak üst tercih sıralamalarınıza almanızı temenni ediyor,  en iyi dileklerimi sunuyorum.” diye ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in Paylaştığı NEVÜ Hakkındaki Bilgi Notu:

NEVÜ Mimari Yapı ve Gelişmiş Bütünleşik Tesisler

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi,  peri bacalarını andıran özgün mimari yapısı, donanımlı derslikleri, bina ve ofislerinin yanı sıra Türkiye ve Dünyanın en modern ve en kapasiteli tesisleri arasında yer alan Kültür ve Kongre Merkezi, Kapalı Spor Tesisleri,  BTUAM-Laboratuvarı, Merkez Kütüphane, TAFANA Sosyal Tesisleri gibi gelişmiş bütünleşik yapılara sahiptir.

Donanımlı Derslikler

Üniversitemizde gerek derslikler gerekse diğer akademik ve idari bina ve ofisler oldukça ferah ve donanımlıdır.

Kütüphane

10.000 metrekare kapalı alanda hizmet veren Üniversitemiz merkez kütüphanesinde toplam 55.000'e yakın basılı, 3.750.000'dan fazla elektronik kitap hizmete sunulmaktadır. Kayıtların büyük bölümü çevrimiçi katalogta taranır durumdadır.

Kültür ve Kongre Merkezi

18.250 metre kare alana sahip olan merkezimiz uluslararası standartlara sahiptir. Birçok uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

Kapalı Spor Merkezi

1500 kişilik seyirci kapasitesine sahip çok amaçlı spor salonu, 60 m. boyunda, 38 m. eninde, antrenman salonları ile birlikte toplam 2500 m2 ye sahiptir. Saha ayrım perdeleri ile ayrılmış 3 adet basketbol sahası büyüklüğünde oyun alanı mevcuttur. Ayrıca Fitnees Salonu, Saunave Fin Hamamı, Açık Alan Voleybol ve Basketbol Sahaları, Tenis Kortları, Sguash Salonu, step-Aerobik ve Plates Salonu, Yapay Tırmanma Duvarı, Kafeterya imkânlarına sahiptir.

ATBİN Binicilik Merkezi

NEVÜ ATBİN Binicilik Merkezinin amacı;Üniversitenin ilgili bölüm ve anabilim dallarının işbirliği çerçevesinde, yurt içindeki ve yurt dışındaki binicilik ile ilgili her alanda bilimsel araştırma ve uygulamalar yapmak, eğitim faaliyetlerinde bulunmaktır.

Aynı zamanda binicilik sporuna başlayan kişilerin en kısa zamanda aktif hale gelmesini sağlamak, diğer disiplinlerden, özellikle sporda yönetim bilimleri, sporda psiko-sosyal alanlar, antrenman ve hareket bilimleri, spor hekimliği, ortopedi ve travmatoloji ile sporcu sağlığı konularında eğitsel ve tedavi edici düzeyde sporcuların sağlık sorunları hakkında bilgilendirilmesini sağlamaktır.

BTUAM-Laboratuvar

Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTUAM) bünyesindeki büyük laboratuvar bilimsel bilgi potansiyelinin, inovatif ve sürdürülebilir teknolojik ürünlere dönüştürülmesi amacıyla uygun bir ortam oluşturma ve üniversite-sanayi işbirliği kapsamındaki analiz taleplerini de karşılama kapasitesindedir.

TAFANA Sosyal Tesisleri

11.000 metre kare alana sahip olan tesislerimiz yemekhane, kafeterya ve diğer sosyal etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Yaşam Merkezi

11275 metre kare alana sahip olan tesislerimiz tamamlandığında içerisinde PTT, banka şubesi,yeme içme alanları vb. gibi hizmet ofislerinin yanı sıra birçok sosyal faaliyet imkânlarına sahip olacaktır.

Diploma Eki ve AKTS

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Avrupa Komisyonu tarafından gerekli şartları taşıyan üniversitelere verilen “Diploma Eki” ve “AKTS” etiketlerine sahip bir üniversitedir.

Erasmus ve Mevlana Değişim Programları

Erasmus ve Mevlana Değişim Programları ile yurtiçi ve yurt dışında birçok üniversite ile ortak çalışmalarımız mevcuttur. Dünyada 70’in üzerinde üniversite ile anlaşmalarımız bulunmaktadır. Yurt dışındaki üniversiteler ile gerçekleştirdiğimiz ikili iş birliği anlaşmaları, öğretim üyesi ve öğrenci değişim programlarının yanı sıra ortak gerçekleştirdiğimiz bilimsel proje ve programlar sayesinde küresel çapta bir üniversite konumuna yükselmiş durumdayız.

NEVÜ hangi ülkelerle işbirliği içerisinde?

İngiltere, Almanya, Avusturya, İspanya, İtalya, Portekiz, Letonya, Litvanya, Bulgaristan, Macaristan, Kuzey Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Sırbistan ve Yunanistan ile Erasmus Değişim programı kapsamında işbirliği anlaşmalarımız mevcuttur. Bunun yanı sıra Çin, Japonya, Azerbaycan, Kazakistan, Pakistan, İran, Özbekistan, Ukrayna, Cezayir ve Gürcistan ile Mevlana Değişim Programı kapsamında ikili işbirliği anlaşmalarımız mevcuttur.

TOEIC® Oxford Test of English

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak 2021 yılı itibarı ile Yabancı Diller Yüksekokulumuz,  TOEIC® sınavını yürütmek üzere ETS (EducationalTesting Services) tarafından sınav merkezi olarak (TOEIC® Authorized Test Center) onay almaya hak kazanmıştır.

Oxford Test of English (OTE) sınavını yürütmek üzere OUP (Oxford UniversityPress) tarafından sınav merkezi olarak (Oxford Test of English Approved Test Center) onay almaya hak kazandı.

Turizm Eğitimi ve Akreditasyon

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği dünyanın en önemli turizm ve kültür merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde yer alan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, turizm alanına özel ve stratejik bir önem atfetmekte ve bu yönde çalışmalar gerçekleştirmektedir.

YÖK'ün de 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesine' uygun olarak Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında Turizm İşletmeciliği programında ilk, Turizm Rehberliği programında ise tek akredite olmuş Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültemiz Kapadokya bölgesinin verdiği avantajlarla birlikte öğrencilerine eşsiz bir kariyer fırsatı sunuyor.

Üniversite olarak turizm eğitimine stratejik anlamda önem veriyor ve akademik programlarımızı bu stratejik plan çerçevesinde oluşturuyoruz. Bu kapsamda üniversitemizde; kökleri 1984 yılına dayanan ve devlet üniversiteleri arasında Turizm İşletmeciliği programında ilk, Turizm Rehberliği programında ise tek akredite olmuş fakülte olan Turizm Fakültemizin yanı sıra 2018 yılında kurulmuş olan Türkiye’nin tek Turizm Araştırma Enstitümüz ve Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksek Okulumuz ile gerek turizm eğitimi alanında gerekse sektörün uygulama alanlarındaki üniversite-sektör işbirliği çalışmalarımızla faaliyetlerimizi gerçekleştirmekte, bölgenin ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli yönetici adaylarını ve iş görenlerini yetiştiriyoruz.

Diş Hekimliği Fakültesi

NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında ilk defa öğrenci alımı yapacak olup 60 öğrenci alınacaktır.

Engelli Öğrencilerimiz İçin İmkanlar

2019-2020 öğretim yılında üniversitemize kayıt yaptıracak Engelli öğrencilere kayıt yaptırırken sağlanacak kolaylıklar şöyledir: Öğrencilerimiz talep ettikleri taktirde kendilerine Nevşehir otobüs terminali ile üniversite arasındaki ulaşımlarını sağlamak üzere özel araç tahsis edilecektir. Destek için [email protected] ile irtibata geçilebilir. Tel: 0 384 228 10 00

Engelli öğrencilerimizin kayıt sırasında beklememeleri sağlanacak ve kendilerine öncelik tanınacaktır. Üniversitemiz yerleşkesinde binaların engelli bireyler için erişilebilir hale getirilmesine dair çalışmalarımız devam etmektedir.

NEVÜ Engelsiz Üniversite, Turuncu, Yeşil ve Mavi Bayrak ödülü

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi "Engelsiz üniversite" adına yapmış olduğu başarılı çalışma ve yürüttüğü projeleri ile, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından "Turuncu Bayrak" ve "Mavi Bayrak" “Yeşil Bayrak” ödülüyle ödüllendirildi.

Fakülte, Yüksekokul, MYO, Enstitü, Araştırma Merkezi, Öğrenci Kulüpleri Sayıları

10 Fakülte

9 Meslek Yüksekokulu

1 Yüksekokul

4 Enstitü

19 araştırma Merkezi

50 Öğrenci Kulübü

10 Öğrenci Topluluğu  

NEVÜ Ulaşım, Barınma Ve Beslenme Olanakları

Barınma

Nevşehir il merkezinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait toplam kapasitesi 3681 kişi olan 4 tane kız öğrenci yurdu ve toplam kapasitesi 980 kişi olan 2 tane erkek öğrenci yurdu hizmet vermektedir. İlçelerde ise toplam kapasitesi 1193 kişi olan 4 tane kız öğrenci yurdu ve toplam kapasitesi 603 olan 3 tane erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır.

Nevşehir Merkez;

Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait 612 kişi kapasiteli Ayşe Hümaşah Sultan kız öğrenci yurdu, 

Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait 428 kişi kapasiteli Haluknur Baki erkek öğrenci yurdu,

Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait 552 kişi kapasiteli Hacı Bektaş Veli erkek öğrenci yurdu,

Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait 780 kişi kapasiteli Fatma Sultan kız öğrenci yurdu,

Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait Nevşehir yurdunda Uluer blokta 920, C blokta 181, D blokta da 542 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdu,

Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait NEVÜ Kampüs içerisinde 698 kişi kapasiteli Kapadokya Kız Yurdu bulunmaktadır.

Nevşehir İlçeler;

Avanos ilçesinde de yine KYK’ya ait 329 kişilik kız öğrenci ve 240 kişilik bir erkek öğrenci yurdu,

Ürgüp ilçesinde 504 kişilik kız öğrenci ve 167 kişilik erkek öğrenci yurdu, Hacıbektaş ilçesi Hünkar yurdunda 260 kişi kapasiteli bir kız öğrenci yurdu ve 196 kişi kapasiteli bir erkek öğrenci yurdu, Gülşehir ilçesinde de 100 kişilik kız öğrenci yurdu bulunmaktadır.

Özel Yurt ve Apartlar

Nevşehir merkezde ve üniversitenin meslek yüksekokullarının bulunduğu Ürgüp, Hacıbektaş, Gülşehir ile Avanos ilçelerinde çok sayıda özel kız ve erkek öğrenci yurtları ile apartlar mevcuttur. İl merkezindeki özel yurtların üniversiteye servis araçları mevcuttur. Üniversitenin, Ürgüp ilçesinde yer alan Uygulama Oteli, öğrencilerimizin ve velilerin hizmetine hazır durumdadır.

Ulaşım

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi oldukça elverişli ulaşım ve barınma imkanlarına sahiptir.

Türkiye’nin dört bir tarafından Nevşehir’e otobüs seferleri düzenlenmektedir. Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan Nevşehir’e düzenli uçak seferleri vardır. Özel araçlarla Nevşehir’e gelecek adaylar, kampüse rahatlıkla ulaşabilirler. Duble asfalt yollar ile birbirine bağlanan il merkezi ile ilçeler arasındaki ulaşım, belediye ve halk otobüsleri ile sağlanmaktadır.

Beslenme

Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesislerinde öğrencilerimize öğle ve akşam yemekleri çıkarılmaktadır. Ayrıca Tafanaiçerisinde  bulunan kafeterya ve yerleşke içerisinde bulunan merkez kafeterya ile öğrencilerimiz diledikleri zaman diledikleri yiyeceklere ulaşabilmektedir. Üniversitemizin yeme-içme imkanı sunduğu tesislerimiz son derece güvenli, kalite ve hijyeniktir. Her ay periyodik olarak gıda ve kalite testleri yapılmaktadır.

Yerleşke dışında yeme-içme Üniversitemiz dışında da öğrencilerimizin faydalanabilecekleri kafe ve restoranlar bulunmaktadır. Bunların üniversitemiz ve konaklama alanlarına uzaklığı ise yürüme mesafesindedir.

NEVÜ 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Toplam Öğrenci Alım Kontenjanı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi,  2021-2022 eğitim öğretim yılında tüm bölüm ve programlarına toplam 5351öğrenci alacaktır.Ayrıca ek kontenjanlaöğrenci alımı da yapılacaktır.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Yeni Öğrenci Alacak Bölümler

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin mevcut ve yeni açılan bölüm ve programlarına 2021-2022 eğitim-öğretimi için toplam 315 yeni öğrenci alım kontenjanlarına onay vermiştir.     

-Diş Hekimliği Fakültesi ilk defa öğrenci alımı yapılacak 60 Öğrenci

-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler İngilizce ilk defa öğrenci alacak 40 Öğrenci

-Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği ilk defa öğrenci alacak 40 Öğrenci

-Kozaklı Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler ilk defa öğrenci alacak 45 Öğrenci

-Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Laborant ve Veteriner Sağlık ilk defa öğrenci alacak 45 Öğrenci

-Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü 30 öğrenci

-Fen Edebiyat Fakültesi Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı 30 öğrenci

-Fen Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı 30 öğrenci