Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Boğaziçi Üniversitesi (BOÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’yi ziyaret etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ağırlayan ve ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, kendilerine teşekkür etti. Üniversitenin sahip olduğu imkanlar ve yürüttükleri çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’e bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, üniversite olarak yürütülebilecek her türlü ortak çalışma ve projelere de açık olduklarını ifade etti.

Misafirperverliklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’ye teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ise Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından da ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak yürüttükleri çalışmalara değindi. Üniversitelerarası ikili iş birliklerine de büyük önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Semih Aktekin bu kapsamda NEVÜ ve Boğaziçi Üniversitesi ile de bilimsel, kültürel, sanatsal ve diğer alanlarda ortak proje ile çalışmalarda bulunmak istediklerini kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ayrıca NEVÜ Kapadokya Teknopark ile Boğazçi Üniversitesi Teknopark arasında ortak proje ve iş birliklerinin yapılması, teknoloji transferinin daha etkin bir şekilde kullanılması konularında Rektör Mehmet Naci İnci ile bir süre görüştü.