Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir’de gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programlarına katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıl dönümü kutlama etkinlikleri Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran’ın Valilik makamında tebrikleri kabul etmeleriyle başladı.

Program kapsamında etkinlik daha sonra Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksi 2 Nolu Çim Sahada devam etti. Buradaki programa; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Onur Küçükkaraca, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, protokol üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’in Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ile birlikte törene katılanların ve halkın bayramını kutlamalarının ardından Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajının okunmasıyla birlikte Vali İnci Sezer Becel’in günün anlam ve önemini belirten konuşmalarıyla devam eden tören, tören geçişi, Nevşehir At Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı tarafından eğitimli atların gösterisi, şiirlerin okunması, Nevşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü okçuluk ve jimnastik ekiplerinin gösterileriyle sona erdi.