Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin Acıgöl İlçe Kaymakamı Emine Karataş Yıldız’ı makamında ziyaret etti.

Beraberindeki protokol heyeti ile Acıgöl İlçesi Karapınar Müftü Süleyman Aktaş Bölge Kur’an İlimleri Merkezi’nde incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir’in Acıgöl ilçesine giden NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  Acıgöl İlçe Kaymakamı Emine Karataş Yıldız’ı makamında ziyaret ederek başarılı çalışmalar temennisinde bulundu. 

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ağırlayan Kaymakam Emine Karataş Yıldız, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti. Eğitimle birlikte araştırma-geliştirme, sanatsal ve kültürel alanlarda önemli faaliyetlerde bulunan NEVÜ Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüsekokulu’nun tarım, hayvancılık ve organize sanayisi ile kalkınmakta olan Acıgöl İlçesi’ne önemli derecede katkılarının olduğunu belirten Kaymakam Emine Karataş Yıldız,  Rektör Aktekin ve üniversite yönetimine ayrıca teşekkür etti.

Acıgöl yerel yönetimlerin ve ilçe halkının üniversiteyi sahiplenerek vermiş oldukları desteklerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Aktekin ise Nevşehir merkez yerleşke ile birlikte 6 ilçede 7 kampüsü, 10 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, 4 Enstitü, 19 Araştırma Merkezi ve 20 binin üzerinde öğrencisi bulunan üniversite olarak şehir ve bölge iş birlikleri kapsamında tüm paydaşlarla ortak çalışmalara ve projelere büyük  önem verdiklerini söyledi.

2022 YKS sonuçlarına göre YÖK’ün verdiği kontenjan dahilinde 2022-2023 eğitim öğretim yılında üniversitenin 60 bölüm ve 50 programına 5 bin 466 öğrenci alınacağını ve ek kontenjanlarla bunun daha da artacağına değinen Rektör Aktekin, Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda eğitim veren Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Laboratuvar Teknolojisi Programı’nın yanında yeni bölüm ve programların açılması ve öğrenci alımı içinde girişimlerinin devam ettiğini sözlerine ekledi. 

Kaymakam Emine Karataş Yıldız’a Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na vermiş oldukları desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, kendileriyle bir süre görüştü.