NEVÜ Rektörü Aktekin, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Milli Kültürümüz ve Medeniyetimizde; insan, bilgi, ilim, hikmet, irfan, bilim ve eğitim-öğretime dair güçlü kültürel yapılar ve referanslar vardır.

Tarih boyunca büyük medeniyetler kuran, insanlığa yön veren Milletimizin başarılarının temelinde çağın gereklerine göre gelişmiş düzeyde askeri ve sivil eğitim-öğretim kültürü ve sistemi yer almaktadır.

Tüm akraba toplumlarla beraber Büyük Türk Milleti Ailesi olarak dünyada saygın bir konumda bulunmanın temel koşulu olan gelişmiş eğitim-öğretim kültürümüzün oluşmasındaki en önemli aktörler ise kuşkusuz öğretmenlerimizdir.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği “Muasır Medeniyetlerin Üstüne Çıkma” hedefi yolunda Milletimize güzel bir gelecek temin ve tesis etmek için çalışan öğretmenlerimiz; Büyük Milletimizin kültür ve medeniyet inşasının en değerli mimarlarıdır. 

Beşikten mezara kadar ilim öğrenmekle mükellef bir medeniyetin evlatları olarak ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ bilinciyle başta Üniversitemizde ve Yurdumuzun dört bir yanında kendilerini eğitime ve öğretime vakfetmiş akademisyenlerin ve tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en iyi dileklerimle kutlar; samimi saygı ve şükranlarımı sunarım.