NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in Yeni Yıl Mesajı; "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ailesi olarak tüm paydaşlarımızla beraber yeni bir yıla girmenin huzur ve mutluluğunu yaşarken küresel ölçekte devam eden jeo-politik sorunların da barış ve selametle sonlanmasını diliyoruz.

Geride bıraktığımız 2023 yılı,  yurtta ve küresel ölçekte yaşanan birçok olumlu gelişmenin yanı sıra Rusya Ukrayna Savaşı, Ülkemizi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli Deprem Felaketi, İsrail’in Gazze Katliamları gibi birçok doğal felaket, jeo-politik savaşlar ve İnsan Hakları sorunlarının da yaşandığı bir yıl olarak tarihe geçmiştir. İsrail’in halen sürdürmekte olduğu Filistin’de sivillere yönelik katliamlarını bir kez daha kınarken bu katliamları durdurması yönünde Uluslararası Toplumu da göreve çağırıyoruz.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak 2023 yılı da ülkemizin yüksek hedefleri doğrultusunda etkin ve verimli çalışmalarla birçok gelişmeyi hayata geçirmiş bulunduğumuz bir zaman dilimi olmuştur. 2023 yılında üniversitemize yeni birimler kazandırmanın yanı sıra birçok bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler ile araştırma ve geliştirme çalışmalarına imza atarak üniversitemizin kurumsal kalitesini ve marka değerini daha da yükseltmek için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya devam etmekteyiz.  

2024 yılının; Ülke ve üniversite olarak yüksek hedeflerimize aynı azim ve kararlılıkla ulaştığımız bir yıl olması temennisi ile küresel ölçekteki savaş ve terör saldırılarının bertaraf edilmesi, ülkelerin ve Uluslararası Toplumun İnsan Hakları konusunda daha duyarlı ve etkin davranması, üniversitemiz ailesi, ülkemiz ve tüm dünya için hayırlara, barış ve selamete vesile olmasını dilerim."