Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) öğrencilerine veri tabanları, açık erişim sistemleri ve bilimsel araştırma yöntemleri hakkında eğitim verildi.  

NEVÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) öğrencilerine yönelik çevrim içi gerçekleştirilen eğitimde; NEVÜ’nün ‘Açık Bilim’ ve ‘Açık Erişim’ kapsamında şimdiye kadar yapılan çalışmalara dair bilgiler verildi. Katılımcı öğrenciler, akademik açık arşivin ne olduğu ve açık arşiv sistemleri ile nelerin sağlandığı, akademik arşivin amacı ve kurumsal-bireysel faydaları, telif hakları ile Creative Commons lisansı konuları hakkında bilgilendirildi. NEVÜ’nün Akademik Arşiv Sistemi (Dspace) tanıtımı ile birlikte Dspace’e veri giriş adımları ve veri girişinde dikkat edilmesi gereken hususlar,  üst veri standartlarının oluşturulma amacı ve nelere önem verildiği örneklerle anlatıldı.  

Akademik Arşiv Sistemi (Dspace) ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne ait istatistiki bilgilerin paylaşıldığı eğitimin ardından Bilimsel Araştırma Yöntemleri başlığı altında literatür taramasının nasıl yapılacağı, kütüphaneler, veritabanları ve internet sitelerinin nasıl daha etkili kullanılacağı konuları hakkında sunumda bulunuldu.

Öğrenci ve personeller için birçok faydalı bilginin yer aldığı eğitimlerin devam edeceğini açıklayan NEVÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, eğitim tarihlerinin ve içeriklerinin üniversitenin ana sayfasından da paylaşılacağını duyurdu.