Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin iki yıl süre ile akredite edilen Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Programları ile ilgili Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı’nın (YÖKAK) turizm alanında yetkilendirdiği tek kuruluş olan Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından 8-9 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılan ara akreditasyon değerlendirme süreci başarıyla tamamlanarak her iki program da 2026 yılına kadar “Tam Akreditasyon” ile akredite edildi.

Yükseköğretim Kurulu tarafından, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin  'Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler’ arasına alınmasının ardından ihtisas alanlarıyla ilgili kapsamlı çalışmalar başlattıklarını vurgulayan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ Turizm Fakültesinin Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Lisans Programlarının  “Tam Akreditasyon” ile akredite edilmesinin ihtisaslaşma anlamında çok kıymetli bir aşama olduğunu belirtti.

Turizm alanında elde ettikleri başarılar için Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın nezdinde tüm Turizm Fakültesi öğretim elemanlarına teşekkür eden NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Ülkemizin ve dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya Bölgesi’nde yer alan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak, Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği programında Türkiye’de ilk akredite olmuş fakülteler arasında yer alan Turizm Fakültemizin ilgili programlarının “Tam Akreditasyon” ile akredite edilmesi çok önemli bir gelişmedir. Bunun yanı sıra 2018 yılında kurulmuş olan Türkiye’nin tek Turizm Araştırma Enstitümüz ve Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksek Okulumuz ile turizmde eğitim, danışmanlık ve araştırma alanlarında önemli çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Aktekin, “Kapadokya Teknopark ve TTO’lar ile yenilikçi iş modelleri, üniversitemiz Mühendislik- Mimarlık Fakültesi ile AR-GE dijitalleşme ve yeni ürün geliştirme, Fen Edebiyat Fakültesi ile sanat tarihi ve arkeoloji alanlarında içerik üretimi, Güzel Sanatlar Fakültesi ile de görselleştirme alanlarıyla birlikte paydaşlarımızdan Nevşehir Valiliği, Kapadokya Alan Başkanlığı ve sektör temsilcileriyle de bölge turizminin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik çok kapsamlı ortak çalışma ve projeler yürütüyoruz” diye kaydetti.

Tam akreditasyon ile eğitim kalitesi tescillenen NEVÜ Turizm Fakültesi, bilimsel ve kaliteli bir eğitim öğretim sağlayarak turizm sektörü için nitelikli orta ve üst kademe yönetici adayları, turist rehberleri ve yönetici şefler yetiştirme, uygulamaya dönük araştırmaları, üniversite-bölge ve üniversite-şehir işbirlikleri ile bölgesel ve toplumsal gelişmeye önemli katkılar sağlayacak.