Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu (ÜSET), 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı mezunlarını düzenlenen törenle meslek hayatlarına uğurladı.

NEVÜ Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen törene NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Lütfi Buyruk, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Gülbin İnce ve Öğr. Gör. Gülhan Sözbilen, akademik ve idari personel, öğrenciler ile aileleri katıldı. 

“Kendinize, ailenize ve ülkemize karşı olan sorumluluklarınızı unutmadan, iş hayatlarınızda kariyer basamaklarını tırmanmanız en büyük dileğimiz”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Lütfi Buyruk’un konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Lütfi Buyruk, “Bugün 5 farklı programdan mezun olan öğrencilerimizi okulumuzdan uğurluyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu gururda en büyük pay sahibi, hiç şüphesiz bizlere gerekli eğitim-öğretim ortamını sağlayan başta Sayın Rektörümüz olmak üzere üniversite yönetimimiz ile birlikte, okulumuzun öğretim elemanları ve idari personelidir. Kendilerine öğrencilerimizin donanımlı bir şekilde yetişmeleri yolunda gösterdikleri gayret için teşekkür ediyorum. Kıymetli veliler, Sizler en büyük teşekkürü hak ediyorsunuz. Evlatlarınızın mezuniyetleri sizlere hayırlı olsun, kutlu olsun.

Sevgili mezunlarımız, iki yıllık sürecin sonunda sizlere iş hayatlarınızda gerekli olacak bilgilerle donanmış ve özgüvenli bireyler olarak okulumuzdan mezun oluyorsunuz. Kendinize, ailenize ve ülkemize karşı olan sorumluluklarınızı unutmadan, iş hayatlarınızda kariyer basamaklarını tırmanmanız en büyük dileğimiz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diye konuştu.

“Üniversitemize geldiğimiz günden beri bizi bir mücevher gibi işlediniz”

Tören, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu birincisi Eda Küçük’ün mezun olan öğrenciler adına yaptığı konuşmayla devam etti. Küçük, “Bu gün mezun oluyoruz. Bu şeref tablosunun en büyük mimarları kıymetli hocalarımdır. Üniversitemize geldiğimiz günden beri bizi bir mücevher gibi işlediniz. Bizlere sadece mesleğimizde yetkin hâle geleceğimiz bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir üniversite mezunu olarak da topluma karşı görev ve sorumluluklarımızı öğrettiniz. Bu sebeple başta okul Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Lütfi Buyruk’a ve tüm hocalarıma teşekkür ederim. Ayrıca bizleri bugünlere getiren ailelerimize en içten teşekkürlerimi sunarım.

Sözlerime son vermeden önce bugün burada eğitim alıp mezun olabiliyorsam milli mücadelede canı pahasına savaşan kahraman Türk Kadınlarımız Ayşe Çavuş'un, Halime Çavuş'un, Asker Saime'in, Melek Hanım'ın, Tayyar Rahime'nin, Kara Fatma'nın ve Gördesli Makbule'nin ve diğer şehitlerimizin sayesindedir. Hepsini rahmetle ve şükranla anıyorum” şeklinde konuştu.

Dereceye Giren Mezunlara Başarı Belgeleri Verildi

Konuşmaların ardından Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu birincisi Eda Küçük’e başarı belgesini NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, okul ikincisi Hatice Hilal Arslan’a başarı belgesini Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Lütfi Buyruk  ve okul üçüncüsü Meryem Akdeniz’e başarı belgesini ise  Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gülhan Sözbilen verildi.

Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokul birincisi Eda Küçük’ün mezuniyet yaş kütüğüne okul birinciliği plakasını çakmasının ardından tören, 2021–2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nda dereceyle mezun olan diğer öğrencilere başarı belgelerinin ve mezun olan tüm öğrencilere de mezuniyet belgelerinin verilmesiyle devam etti.  

Tören, öğrencilerin katılımcıların alkışları eşliğinde keplerini hep birlikte havaya atmaları ile sona erdi.