Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü arasında imzalanan “İşbirliği Protokolü” çerçevesinde öğrencilere yönelik düzenlenen “İş Arama Becerileri Eğitimi”  çevrim içi olarak devam ediyor.

NEVÜ ile İŞKUR ortaklığında ilki NEVÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine yönelik yüz yüze verilen ve pandemi sebebiyle de NEVÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi ve NEVÜ Turizm Fakültesi öğrencilerine İŞKUR Eğitmeni ve Meslek Danışmanı Fatih Büyükdağ'ın katılımlarıyla çevrim içi olarak gerçekleştirilen “İş Arama Becerileri Eğitimi”, son olarak NEVÜ Avanos Meslek Yüksekokulu ve NEVÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlendi. 

NUZEM üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilen eğitimde Büyükdağ öğrencilere özgeçmiş hazırlama, mülakat türleri, kişisel imaj ve beden dili hakkında bilgiler verdi. NEVÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emine Zehra Turan, NEVÜ Avanos Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu ve NEVÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kamuran Özdil’in de öğrencilere kariyer hedeflerini erken belirlemenin önemi ve avantajları hakkında bilgiler verdikleri eğitimlerde ayrıca,  Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin desteğinde olan stajlar ve iş ilanı portalı  “yetenekkapisi.org”a kayıt olunması konusunda tavsiyelerde bulunuldu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve soru-cevap şeklinde gerçekleştirilen çevrim içi eğitimler sonunda öğrencilere, İŞKUR tarafından dijital ortamda katılım sertifikası da verildi.