Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin proje yürütücüsü, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün operasyon faydalanıcısı olduğu IPA II programı çerçevesinde Türkiye ve AB tarafından ortak olarak fonlanan teknik yardım projesi dahilinde “Nevşehir’de Bütünleştirici Eğitimin Kalitesinin Artırılması Projesi" kapsamında NEVÜ’de özel eğitim öğretmenlerine yönelik “Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu Eğitimi” düzenlendi.

“Nevşehir’de Bütünleştirici Eğitimin Kalitesinin Artırılması Projesi" kapsamında özel eğitim öğretmenlerine yönelik hazırlanan “Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu Eğitimi” programına; Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü  Memet Polat, Özel Eğitim ve Rehberlik Şubesi Müdürü Gülüzar Ergin, Proje Koordinatörü M. Duygu Yazıcı ve öğretmenler  katıldı.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin akranlarıyla aynı ortamda eğitim alarak toplumla bütünleşmelerini önemsediklerini vurgulayarak onlar için yenilikçi bir eğitim ortamı oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti. Memet Polat, proje kapsamında özel eğitim ihtiyacı olan çocukların yaşamını kolaylaştırmak ve gelişimlerine katkı sağlamak üzere öğretmenlerin yeterliliklerinin geliştirilmesinin oldukça önemli olduğunu ve velilerin de farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenecek eğitimlerin aynı başarıyı elde edeceğinden emin olduğunu belirtti.

Proje Koordinatörü M. Duygu Yazıcı’dan proje süreci hakkında  bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü  Polat,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile iş birliğinin devam etmesi ve geliştirilmesinin önemini vurgularken birçok yeni proje’ye imza atılacağının müjdesini verdi.