‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ dolayısıyla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Masal Şenliği’ etkinliği düzenlendi. 

Dünya ölçekli salgın nedeniyle çevrim içi platform üzerinden gerçekleştirilen ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Masal Şenliği’ programı, MEB Nevşehir Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğretmenlerinden Gözde Üstün’ün rehberliğinde hazırlanan “Atatürk'ün Sözleri ile Miniklerin, 23 Nisan Mesajı” adlı slayt gösteriminin ardından NEVÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kamuran Özdil’in “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutlaması ile başladı. Özdil konuşmasında programı hazırlayan Çocuk Gelişimi Programı Öğretim elemanları ve program hakkında genel bilgiler vererek,  işbirliği gerçekleştirdikleri için de Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’e, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Açılışta konuşan NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ise “Öncelikle tüm çocuklarımızın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum. Sizlere ne mutlu böyle güzel bir ülkenin çocuklarısınız, büyük bir ülkenin büyük insanların evlatlarısınız, gelecek sizlerin. Hepinizin bayramını kutluyor, sizlere, ailelerinize sağlıklı, mutlu ve başarılı günler diliyorum. Ayrıca programı hazırlayan hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Pandemi nedeniyle yaşanan kısıtlamalara rağmen güne özgü olarak yapılan programlara değinen Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Malik Erdoğan, çocukların bayramlarını kutlayarak “Bizler isterdik ki bayramları statlarda eğlencelerle kutlayalım. Ancak kısıtlamalar nedeniyle araç konvoyu ile Nevşehirli çocukların balkonlardan bayraklarını sallayarak coşkuyu yaşamasını istedik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayramını kutluyorum” diye konuştu. 

Öğrencilerinden Masal Anlatımı

Etkinlik kapsamında moderatörlüğünü NEVÜ SMYO Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Fatma Çakır Aksungur’un yaptığı “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Masal Şenliği” programı düzenlendi.

Programda NEVÜ SHMYO Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ayşen Tükel, “Çocukların Dünyasında Masalın Önemi’’ ve NEVÜ SHMYO Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Öğr. Gör. Veysel Şirvan Çetin “Çocuk ve Oyun” konuları üzerine konuştu. 

Programda NEVÜ SHMYO Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü 1.sınıf öğrencilerinden Beyzanur Candan ‘Hikâye Kartı Tekniği’ ile hazırladığı “Mustafa Kemal’in Hikâyesi ve 23 Nisan’ın Önemi", 1. sınıf öğrencilerinden Gözde Kucur ‘Kukla Tekniği’ ile hazırladığı  ‘’Hepimiz Farklıyız’’, 2. Sınıf öğrencilerinden Ayşe Köybaşı ‘Diz Kuklası Tekniği’ ile hazırladığı ‘’Kırmızı Başlıklı Ayşe”, 1. sınıf öğrencilerinden Yağmur Cangül “Gölge Kuklası Tekniği” ile hazırladığı “Hayal Perdesinde Karagöz ve Hacivat Etkinliği’’ adlı masal anlatımlarını çeşitli hikâye anlatım materyalleri kullanarak yaptılar.

MEB Nevşehir Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu’ndan programa katılan öğretmen Merve Candemir “Ayşe Fatma Kuzular” ve yine MEB Ürgüp Ayhan Ertürk İlkokulu öğrencilerinden Fatma Nur Eroğlu ise hazırladığı “Altın Yumurtlayan Tavuk” isimli masal anlatımını gerçekleştirdi.

Program katılımcılara teşekkür belgelerinin takdimi ile son buldu.