Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde yeni açılan Çin Dili ve Edebiyatı ve Rus Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalları ile Biyoloji Bölümü, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK)’ün onayı ile toplam 90 öğrenci alacak.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından 2021 YKS ile 2021-2022 eğitim – öğretim yılında öğrenci alımına onay verilen yeni programların hayırlı olmasını diledi.

Aktekin, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) olarak şehir merkezinde bulunan ana yerleşkemiz başta olmak üzere 7 ilçe ile toplam 8 yerleşkemiz, 9 fakülte, 9 meslek yüksekokulu, 4 enstitü, 2 yüksekokul, 19 araştırma ve uygulama merkezi, 723 akademik ve 268 idari personelimizin yanı sıra yaklaşık 22 bin öğrencimizle şehrin ve bölgenin de bizlerden beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda hızla büyüyerek gelişmeye devam ediyoruz” dedi. 

Aktekin devamında “Bilindiği üzere özellikle bölgemiz dünyada eşi ve benzeri olmayan doğal yapının yanı sıra değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış, farklı kültürlerin bir arada yoğrulduğu zengin bir tarihi ve turistlik kültüre sahip. Biz de ülkemizin ve dünyanın en gözde turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde turizm endüstrisinin gelişerek çeşitliliğinin arttırılması ve ilimizin bu alanlarda kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla YÖK'ün de 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesine' uygun olarak “Turizm” alanında ihtisaslaşma başvurusunda bulunduk. Yine bu anlamda yeni bölüm ve programları üniversitemize kazandırmaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. 

Bu kapsamda son olarak üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde daha önce açılan ancak öğrenci alımı durdurulan Biyoloji Bölümümüze tekrar öğrenci almak ve yine Fen Edebiyat Fakültemiz bünyesinde yeni açtığımız Çin Dili Ve Edebiyatı ile Rus Dili Ve Edebiyatı Anabilim Dallarına bu sene öğrenci almak için gerekli akademik kadromuzu da tamamlayarak YÖK’e müracaatta bulunmuştuk.

Bu başvurumuz da 26.05.2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında yapılan değerlendirme ve incelemeler sonucunda olumlu sonuçlandı.  İnşallah 2021 YKS sonuçlarıyla birlikte 2021-2022 eğitim-öğretim yılı öğrenci kabul ve kayıtlarında Biyoloji Bölümümüze 30, Çin Dili ve Edebiyatı ile Rus Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalına da 30’ar öğrenci olmak üzere toplam 90 öğrenci almış olacağız.

Şunu da özellikle belirtmek isterim ki, Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı ile Rus Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalını tercih edecek olan öğrencilerimiz hem ilgili dillerde bilgi ve becerilerini geliştirecek hem de turizm alanında yaygın bir uygulama alanına sahip bir üniversitede eğitim – öğretim görerek kendilerini bölge turizmiyle iç içe yaşayarak ve deneyimleyerek geliştirme fırsatı bulacaklar.

Ben bu vesileyle şahsım, üniversitem ve şehrim adına programın üniversitemiz bünyesinde açılması için vermiş oldukları destek ve onaylarından ötürü, başta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç olmak üzere tüm YÖK üyelerine ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederken, yeni bölüm ve programlarımızın da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.