Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi, '24 Kasım Öğretmenler Günü' dolayısıyla 'Değişen Dünyada Öğretmenlik' konulu panel düzenledi.

Eğitim Fakültesi Şehit Eren Bülbül Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Şeyhmus Aydoğdu, Doç. Dr. Davut Sarıtaş, NEVÜ akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “İnsanlık tarihi boyunca öğretmenlik, toplumsal değerlerin gelecek kuşaklara aktarıcısı ve bilgi ile bilgiye talepte bulunanlar arasında bir köprü olduğu için en saygın meslekler arasında yer almıştır. Öyle ki kültürümüzde ‘bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ söylemi geniş bir kabul görmüştür. Aynı zamanda öğretmenlik toplumun geleceğini inşa eden önemli sorumluluklar isteyen bir meslek. Türk eğitim tarihine bakarsanız, sağlık kadar öğretmenlik mesleğinin de eski olduğunu görürsünüz” dedi.

Bir dönem Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü olarak görev yaptığını hatırlatan Rektör Aktekin, “Öğretmen Strateji Belgesi ve Öğretmen Yeterlilikleri Belgesi oluşturduk. Bir eğiticiden üç temel yeterlilik beklenir; bilgi, beceri ile tutum ve değerler. Üniversite olarak bizim burada size öğreteceğimiz şeyler mesleğin genel çerçevesidir. Sizi meslekte çok farklı bir dünya bekliyor olacak. Sizden ricam çok iyi bir gözlemci olun, kendi teorinizi geliştirin. Sadece ders çalışan bir öğrenci değil, sosyal ve kültürel faaliyeteler de katılan bir öğrenci profili yetiştirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Rektör Aktekin’in konuşmalarının ardından 'Değişen Dünyada Öğretmenlik' konulu panele geçildi. Panelin moderatörlüğünü yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın, öğretmen adayı öğrencilerin öğretmenler gününü kutladı.

Panelde; Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Meydan “Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlilikleri Çerçevesinde Mesleki Beceri Tutum ve Değerler”, Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Funda Nalbantoğlu Yılmaz, “Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları”, Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Bozdağ, “Göç Olgusu ve Öğretmenlik Becerileri”, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şeyhmus Aydoğdu, “Eğitimde Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi”, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mahmut Polat, “Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlilikleri Çerçevesinde Mesleki Bilgi” konulu sunum yaptılar.

Programın sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi. Ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla geleceğin öğretmen adayı öğrencilere, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in hediyesi olan kitaplar verildi.