Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörlüğü tarafından Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) gerçekleştirildi.

Sınav hazırlıklarını ve uygulama sürecini yerinde takip eden NEVÜ Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Nevşehir İl merkezinde 754’ü kadın ve 590’ı da erkek aday olmak üzere toplam 1344 adayın girdiği Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS)’yi tek oturumda sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamladık. 4 binada ve Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda saat 10:15’de başlayan ve 135 dakika süren sınavda ayrıca 180 personel de görev aldı” dedi.

Yapılan sınavın tüm adaylar için hayırlı olmasını dileyen Rektör Aktekin, “ Yapılan hazırlıklar ve alınan tedbirler eşliğinde başarılı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanan sınavda görev alan tüm akademik ve idari personelimize, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline, bina ve sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ve ve Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı personeline görevlerini en iyi şekilde yerine getirmelerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye kaydetti.