Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Engelli ve Dezavantajlı Bireyler İçin At Yardımlı Hizmetler” konulu konferans düzenlendi. 

Konferansa, NEVÜ Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Uğur Ödek ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Akpınar, Eğitimde ve Terapideki Atlar Uluslararası Federasyonu (HETI) Yönetim Kurulu üyesi Fizyoterapist Vera Lantelme-Faisan,  Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı personeli ve öğrenciler katıldı.

At Yardımlı Hizmetler giderek yaygınlaşıyor

Fizyoterapist Lantelme-Faisan İngilizce olarak yaptığı sunumunda, güçlü ve etkili bir terapi yöntemi olan At Yardımlı Hizmetler’in son 20 yıldır dünyanın birçok ülkesinde çok yaygın bir şekilde uygulandığını belirtti. Diğer yandan eğitim ve spor aktiviteleri içeriğinden dolayı tercih edilen At Yardımlı Hizmetler’in birçok alt disiplini olduğu vurgulayan Lantelme-Faisan, bu disiplinlerde çalışacak kişilerin belirli uzmanlık alanlarına sahip olmaları gerektiğini, özellikle eğitim alanında çalışan uzmanların At Yardımlı Öğrenme alanında kendilerini geliştirmesi gerektiğini ifade etti.

Yeni AB Projelerinde NEVÜ de yer alacak

NEVÜ Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin sunduğu imkanlardan dolayı üniversite yönetiminin takdir edilmesi gerektiğini vurgulayan Fizyoterapist Lantelme-Faisan, sadece Avrupa’da değil dünya genelinde bu şekilde araştırma ve uygulama olanaklarına sahip üniversitelerin çok az olduğunu belirtti. Lantelme-Faisan, HETI tarafından koordinatörlüğü yapılacak yeni bir Avrupa Birliği Projesi’nde NEVÜ’nün de yer alacağı bilgisini vererek sunumunu tamamladı.

Konferans Eğitimde ve Terapideki Atlar Uluslararası Federasyonu (HETI) Yönetim Kurulu üyesi Fizyoterapist Vera Lantelme-Faisan’a plaket takdimiyle sona erdi.