Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından önümüzdeki dönemde Erasmus+ Programından faydalanmayı planlayan öğrencilere yönelik olarak “Erasmus+ Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; Uluslararası İlişkiler Ofisi yetkililerinden Öğr. Gör. Şükrü Aydın, Öğr. Gör. Makbule Talip Fişekçioğlu ve Özlem Eriçok konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının ilk oturumunda Erasmus+ Programı genel tanıtımı, program ülkeleri, Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği faaliyetleri ile seçim ölçütleri ve maddi destek gibi hususlarda detaylı bilgiler paylaşan Öğr. Gör. Makbule Talip Fişekçioğlu, çeşitli sebeplerle toplantıya katılım sağlayamayan öğrenciler için 24 Mart 2022 tarihinde Turizm Fakültesi ev sahipliğinde bir bilgilendirme toplantısı daha düzenleneceğini ve ilgilenen tüm öğrencilerin davetli olduğunu belirtti. Ayrıca, Hacıbektaş yerleşkesinde eğitim gören öğrencilerimiz için de ayrı bir bilgilendirme toplantısı düzenlemeyi planladıklarını aktardı.

Toplantının ikinci oturumunda Öğr. Gör. Şükrü Aydın tarafından Erasmus+ yeni dönem başvuru yöntemine ilişkin teknik detaylar aktarıldı. Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı vasıtasıyla alınacak olan yeni dönem başvuruları için Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından gerekli ön hazırlıkların yapıldığını belirten Aydın, 7-8 Nisan 2022 tarihlerinde Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenecek İngilizce ve Almanca olarak düzenlenecek olan Yabancı Dil Seviye Belirleme sınavına ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

Toplantının son oturumunda ise Uluslararası İlişkiler Ofisi Farabi Değişim Programı Sorumlusu Özlem Eriçok, YÖK tarafından finanse edilen Farabi Değişim Programı hakkında bilgiler aktardı. Pandemi süreci nedeniyle bir süredir askıya alınan Farabi ve Mevlana Programlarının ilerleyen dönemde yeniden aktif hale gelebileceğini aktaran Eriçok, anlaşma yenileme çalışmalarına yoğun bir şekilde devam edildiğini belirtti.

Erasmus+ programı kapsamında yurtdışında öğrenim gören NEVÜ öğrencisi Melih Tepekuyu deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Erasmus Öğrenci Kulübü kurmak üzere Uluslararası İlişkiler Ofisi yetkilileri danışmanlığında çalışmalar gerçekleştiren Tepekuyu, Sevde Şafak ve Dolunay Zebil kurulması planlanan öğrenci kulübü ve planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Toplantı sonunda kulübe katılmak isteyen öğrencilerin başvuruları alınmak üzere bir stand hazırladıklarını ve ilgilenen tüm öğrencilerin katılımlarını beklediklerini iletti.

Öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Erasmus+ KA131 Öğrenci Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı Sunumu için https://bit.ly/36vBKBF adresini ziyaret edebilirsiniz.