Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de 2020-2021 Bahar Dönemi derslerinin sona ermesinin ardından final sınavları başladı.

Öğrencilere öncelikle sağlık ve sınavlarında başarılar dileyen NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin sınavlarla ilgili yaptığı açıklamada; "Pandemi nedeniyle uzaktan eğitimle yürütmekte olduğumuz 2020-2021 Bahar Dönemi dersleri 11.06.2021 tarihi itibariyle sona ermiş olup 14.06.2021 tarihi itibari ile dönem sonu sınavları başlamış bulunmaktadır. Çevrim içi olarak gerçekleştirilecek sınavlara bilgisayar, cep telefonu, tablet vb. internete bağlı herhangi bir cihazdan girilebilecektir. Öğrenciler sınav programını kayıtlı olduğu akademik birimin (enstitü, fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu) internet sitesinden takip edip sınavlara derslik.nevsehir.edu.tr adresinden katılabilirler.

Sınav esnasında mümkün olduğunca internet bağlantısının kesintisiz olacağı bir yerden sınava katılmaları olası sorunları en aza indirecektir. Öğrenciler, herhangi bir aksi durum yaşanması halinde NEVÜ Derslik Sistemi içerisindeki “Mesaj” bölümünden, dersin öğretim elemanı ile iletişime geçebilirler. Tüm öğretim elemanları sınavları süresince sistemde çevrim içi bulunarak sorulara cevap verecek ve gerekli durumlarda müdahalede bulunacaktır. Karşılaşılan sorunlarda öncelikli iletişim noktası dersin öğretim elemanıdır. Öğretim elemanı ile çözülemeyen teknik bir sorunla karşılaşıldığı durumlarda https://destek.nevsehir.edu.tr/index.php adresinden ya da 0850 241 87 01 numaralı Uzaktan Eğitim Destek Hattından NUZEM’e ulaşabilirler” dedi.

NEVÜ Bilişim Alt Yapısı ve NUZEM Hakkında

Pandemi dönemi ile birlikte üniversitemiz,  bilgi sistemlerini ve teknolojik alt yapısını en etkin ve verimli şekilde kullanmaya başlamıştır. Pandeminin başlamasıyla birlikte Üniversitemiz bünyesindeki tüm öğretim elemanı, öğrenci ve dersler derslik.nevsehir.edu.tr adresinden öğrenci ve öğretim elemanlarımızın kullanımına açılan uzaktan eğitim sistemine aktarılmıştır. Böylece tüm öğretim elemanları derslik.nevsehir.edu.tr adresinden eş zamanlı sanal sınıflar oluşturup derslerini anlatmışlardır.

Bu süreçte tüm dersler uzaktan eğitim sistemimiz üzerinden devam etmiştir. 2020-2021 eğitim öğretim sürecinin NEVÜ Senatosunun uzaktan eğitim ile yapılması kararı kapsamında tüm üniversitemizin eğitim alt yapısı ALMS sistemine aktarılarak eğitim öğretime başlanmıştır. Öğrenci bilgi sistemi UBS ile Uzaktan Eğitim sistemi arasındaki bilgi senkronizasyonu sağlanmış, dersler, öğrenciler ve öğretim elemanları sisteme tanımlanmıştır.

Halen, NEVÜ’de devam eden tüm derslerin uzaktan eğitimle yürütülmesi (27166 aktif kullanıcı ve 5330 ana derste); TÖMER bünyesinde açılan sertifika programlarının sistem üzerinden yürütülmesi, öğretim elemanlarının ve öğrencilerin uzaktan eğitim ile ders yürütme esnasında karşılaşabilecekleri sorunların çözümü telefon ve çevrim içi destek ile NUZEM tarafından sağlanmaktadır.

Bununla birlikte akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin ihtiyaç duyabileceği eğitim desteğini sağlamak amacıyla 50 adet sistem kullanım videosu çekilmiş, görsellerle desteklenen 7 adet sistem kullanım kılavuzu hazırlanmıştır.  NUZEM bünyesinde Eğiticilerim Eğitimi Serisi planlanmış, modere edilmiş ve yürütülmüş; NEVÜ Akademisyen Söyleşilerine, Diyetisyen- Psikolog destekleri SKS işbirliği ile planlanmış ve yürütülmüş; yine kurum içi personel eğitimi ve çevrim içi toplantıların yapılması sağlanmıştır.