Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de ‘Ramazan Bayramı’ dolayısıyla geleneksel bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in katılımlarıyla NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen törene; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Fındık ve Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, fakülte dekanları, enstitü ve yüksekokul müdürleri, daire başkanları ile akademik ve idari personel katıldı.

Bayramların ve özel günlerin birlik ve beraberliğin pekişmesinde önemli bir rol üstlendiğine değinen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “Bizler üniversite olarak akademik ve idari personelimizin yanı sıra, ülkemizden ve dünyanın farklı coğrafyalarından üniversitemizde eğitim gören her bir öğrencilerimizle büyük bir aileyiz. Ve bu ailemiz, her geçen yıl büyümeye devam ediyor. Sahip olduğumuz inanç gereği Ramazan Ayı, bayramlar ve özel günler içinde kutsallığı ile birlikte toplumumuzun birlik ve beraberliğinin perçinlenmesinde de büyük rol üstlenmekte” dedi.

Aktekin devamında “Üniversite olarak bu sene de Ramazan Ayı boyunca Valiliğimiz öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşlarımızın yanı sıra hayırseverlerimizin destekleriyle öğrencilerimize yönelik iftar sofraları kurarak Ramazan Ayı’nın bereketini, bolluğunu, mutluluğunu ve sevincini hep birlikte yaşadık. Hafta içi her gün 2000 öğrencimizi aynı gönül sofrasında buluşturduğumuz iftar sofralarımızı bu sene ayrıca ilçelerde bulunan kampüslerimizde de kurduk. Üniversitemizin bulunduğu bu şehir paylaşma ve hayırseverlik bağlamında ülkemize örnek teşkil eden bir şehir. Ben bu vesileyle her zaman üniversitemize destek olan başta Sayın Valimiz Ali Fidan olmak üzere Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’na, Türk Kızılay Nevşehir Şubesi’ne, tüm hayırseverlerimize, iftar programlarımızda görev alan gönüllü öğrencilerimize ve personellerimize, şahsım ve üniversitem adına bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektör Aktekin daha sonra Prof. Dr. Özlem Fındık ve Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç ve Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu ile birlikte bayramlaşma programına katılan tüm personelin bayramını kutladı.