Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Gıda ve Tarım Kulübü tarafından Nazlı Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Kurt’un konuşmacı olarak katıldığı “Girişimcilik: Gıda Sanayi” konulu konferans düzenlendi. 

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, NEVÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Kabalcı, Nazlı Gıda Başkanı Ethem Kurt, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gıda ve Tarım Kulübü Başkanı Semih Yüksel, küresel ısınma, aşırı nüfus artışı, tahrip edilen tarım arazileri gibi birçok sorunun gıda güvenliğini tehdit ettiğini belirterek geleceğe yönelik sağlıklı bir gıda sistemi oluşturmak gerektiğinin altını çizdi.

Kurt “Hedefinizi iyi belirleyin ve çok çalışın”

Konferansa davetli konuşmacı olarak katılan Nazlı Gıda Başkanı Ethem Kurt ise bir ürünün başarısının üç aşamada oluştuğunu belirterek “Bunlardan en önemlisi ürünün kalitesidir. İkincisi ürünün pazarda kuvvetli bir payının olması, sonuncusu ise iyi bir organizasyonla tanıtımının yapılmasıdır” dedi.

Öğrencilere hedeflerini iyi belirlemelerini tavsiye eden Kurt, sıkı ve çok çalışmanın başarıya giden yolda en önemli basamak olduğunu belirtti. Girişimciliği “bir şey yapma isteği” olarak tanımlayan Kurt, bir iş yapmaya karar veren herkesin aslında bir girişimci olduğunu vurguladı. Kurumsal kimliğin öneminin Türkiye’de hala iyi anlaşılmadığını söyleyen Kurt, bir diğer sorunun kurumsal kimliğe uygun iş gücü bulmak olduğunu belirtti. Gıda üretimine aldığı borçla başladığını anlatan Ethem Kurt, Nazlı Gıda’da ikinci kuşağı dünya markası vizyonuyla yetiştirdiğini söyledi.

Soru cevap kısmıyla devam eden konferans, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş’ın Ethem Kurt’a teşekkür belgesi ve plaket vermesiyle sona erdi.